Cilt Yaşlanmasını Geciktiren Ürünler İle Tanışın 


Cilt yaşlanması, yaşa ve zamana bağlı olarak cildin fonksiyonlarını kaybederek sarkması ve kırışması anlamına gelir. Kadın ve erkeklerde pek çok faktöre bağlı olarak yaşlanmaya başlayan cilt, kullanılacak kozmetik ürünler ile yaşlanmasını geciktirmektedir. Zaman, yaş, çevresel faktörler gibi pek çok nedeni bulunan cilt yaşlanması bazı insanlarda daha erken görülmeye başlar. İnce çizgi olarak kendini belli etmeye başlayan yaşlanma, zaman içinde derin kırışıklıklar ve sarkma ile yaşlanmayı sürdürmektedir. Ne yazık ki zamana dur demek mümkün değil. Ancak cildin yaşlanmasını geciktirmek fazlasıyla mümkündür. 

Cilt yaşlanması nasıl durdurulur diye pek çok arama ve araştırma mevcuttur. Kimse cildinin kırışıklık içinde bir görünüme sahip olmasını istemez. Cerrahi işlemler ile cildi gençleştirmek mümkün ile kullanılacak pek çok ürün ile cildi güzelleştirmek ve gençleştirmek de fazlasıyla elinizde. Kore kozmetik markaları bu anlamda pek çok kişinin ihtiyacına cevap verir niteliktedir. Ancak herhangi bir ürün kullanmadan önce cilt tipinize uygun olup olmadığını iyice bilmeniz gerekir. Aksi takdirde dünyanın en iyi ürünü dahi olsa kullanılacak ürünler herhangi bir sonuç vermeyecektir.

 

Cilt Yaşlanması Önlenebilir mi?

Ne yazık ki cildin yaşlanmasının önüne geçmek pek mümkün değildir. Ancak durumu geciktirmek sizin elinizde. Erken yaşlarda başlanacak bazı cilt programları ve doğru ürün kullanımı ile mevcut yaştan küçük göstermek ve cildin canlılığını korumak oldukça mümkün. Peki cilt yaşlanmasını önlemek için neler yapılabilir?

  • Egzersiz Yapmak; egzersiz hem sağlıklı bir vücut hem de cilt için gerekli programlardan biridir. Hareket halindeki vücutta kan dolaşımı fazla olduğu için yaşlanma gibi belirtiler kendini daha geç gösterecektir. Bu durum cilt için de önemli bir uygulamadır. Egzersiz yaptıktan sonra ciltte meydana gelen kızarıklıklar yapılan egzersiz sonucu kan dolaşımının yüzü de etkilediğini göstermektedir. Sağlıklı bir bünye için egzersiz ve spor yapmaktan kaçınmayın.
  • Dengeli Beslenmek; doğru bir beslenme programı ile yaşlanmayı geciktirmek gayet mümkündür. Yanlış besinler ile doğru bir beslenme alışkanlığı kazanılamaz. Sağlık için gerekli yiyecek ve içecekler ile hem vücut sağlığını hem de cilt sağlığını korumak mümkün. Özellikle c vitamini içeren yiyeceklerin cildin elastikiye kaybını azalttığını bilmenizi isteriz.
  • Sigara ve Alkolden Uzak Durmak; sigara ve alkol gibi alışkanlıklar ne yazık ki cilt üzerinde fazlasıyla kötü sonuçlar doğurmaktadır. Leke, kırışıklık, pigment sorunu gibi problemlerin temelinde sağlığa zararlı ürün kullanımı yatmaktadır.
  • Cilt Bakım Rutini Oluşturmak; cilt yaşlanmasını durduracak en önemli alışkanlıklardan birisi de cilt bakım rutini oluşturmaktır. Erken yaşlarda başlanacak cilt bakımı ile zaman içinde sağlığından bir şey eksilmeyen hatta sağlıklı ışıldayan bir cilde sahip olmak mümkün. Kırışıklıkların ve cilt sarkmasının önüna geçmek için doğru ürünler ile cilt bakımı rutini oluşturmak gerekir. 

Cilt Yaşlanmasını Geciktirebilecek Ürünler Nelerdir?

Cilt yaşlanmasını önlemek için yapılacak uygulamaların yanında bir de kullanılacak cilt bakım ürünleri bulunmaktadır. Bu anlamda Kore, tüm dünyanın kullandığı ürünler ile zamana meydan okuyan ciltlere kavuşulmasına yardımcı olmaktadır. Peki nedir bu ürünler?

  • By Wishtrend Hydra Enriched Ampoule; nemsiz ciltlere nem takviyesi sağlayan bu ürün, cildin alt tabakalarına verdiği nem ile cildin daha dolgun ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra içeriğindeki malakit özü ile yaşlanmaya bağlı kırışıklıklar ile ciddi anlamda mücaadale eder. 
  • By Wishtrend Vitamin A Mazing Bakuchiol Night Cream; bu ürün içerdiği A vitamini sayesinde cildin beslenmesine yardımcı olur. Cildi yenileyerek kırışıklık gidermenin yanı sıra yeni kırışık oluşmasının da önüne geçen ürün, cildi sıkılaştırma özelliği ile de dikkat çekmektedir.

  • Klairs %5 Freshly Juiced Serum; cildi yenileme ve tazeleme özelliği bulunan c vitamini içerikli bu ürün, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olarak ince çizgi görünümünü ortadan kaldırır. Cildi neme doyuran bu serum, cildin daha aydınlık ve gergin bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. 

 

Yaşlanmayı Geciktirici Cilt Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

Cilt bakım rutini oluşturmak için geç kalmamak gerekir. Erken yaşlarda başlanacak rutinler ile cildi tazelemek, beslemek ve korumak mümkündür. Cilt bakım rutini aşamaları herkes için aynıdır. Her sabah ve akşam cildi temizlemek, nemlendirmek, peeling ile ölü derilerden arındırmak ve maske yapmak basit bir cilt rutini alışkanlıklarını gösterir. Sadece sabahları ya da gece yatmadan önce cildi temizlemek yetmez. Düzenli temizlik ve bakım ile cilt temizliğine önem vermek olası cilt problemlerinin de önüne geçecektir. Cilt bakım rutini adımları şu şekildedir; 

  • Cildi temizlemek,
  • Tonik ile gözenekleri kiri almak,
  • Peeling ile cildi ölü deriden arındırmak,
  • Maske ile genel cilt bakımı yapmak,
  • Cildin ihtiyacı olan bakım için gerekli serum kullanımı,
  • Nemlendirici ile cildi doyurmak.

Şunu özellikle belirtmek isteriz ki, maske kullanımı günlük bakım rutini içinde yer almaz. Haftada iki ya da üç kez cilde uygun maske kullanımı yeterli olacaktır.  😊