Cilt Uzmanlarımızın Önerdiği En İyi Yaşlanma Karşıtı 7 Kremi Keşfedin!


Güzel ve iyi görünmek artık yalnızca kadınları değil erkekleri de yakından ilgilendiren bir konudur. İyi görünmek dendiği zaman sizin aklınıza ilk gelen durum nedir? Genel olarak iyi görünmek kişinin görünüşüne önem vermesiyle başlar. Bu durum da ilk olarak saç ve ciltte kendini gösterir. Sağlıklı ve bakımlı bir cilt kendini ışıl ışıl parlayarak belli eder. Bu da kişide kendine güven oluşturarak aynalara mutlulukla tebessüm etmesini sağlar. Ancak ne yazık ki bazı biyolojik durumlar cildi yaşlandırmakla birlikte cildin görünümünde bazı rahatsız edici durumları da beraberinde getirir. Bunların başında gelen en önemli sorun da kırışıklıktır.

cilt yaşlanması için hangi kremler tercih edilmelidir

Kırışıklık, yaşlılık belirtisi dendiğinde ilk akla gelen sorundur. Yaş ilerledikçe ciltteki kolajen üretiminin azalması cildin yaşlanmasına neden olur. Bundan dolayı özellikle 25’li yaşlardan sonra cilde kolajen takviyesi yapmak gerekir. Kolajen üretiminin azalması demek ciltteki elastikiyenin kaybolması anlamına gelir. Elastikiyetini kaybeden ciltte ince çizgi görünümü başlamakla birlikte sarkmalarda da gün be gün artış gözlemlenir. Kolajen içeren kremler oldukça faydalı olacaktır. Günümüz kozmetik sektörünün bu anlamda yapmış olduğu yoğun çalışmalar sonucu kullanılacak cilde uygun yaşlanma karşıtı ürünler ile cildi özlemiş olduğu genç görünümüne kavuşturmak mümkündür.

Cilt Yaşlanması Nedir?

Cilt yaşlanması; kendi kendine üretimine devam eden kolajenin belirli bir yaştan üretimini azaltması ve zaman içinde kaybetmesi sonucu ciltte meydana gelen kırışıklık ve elastikiye kaybına denir. Özellikle elastikiye özelliğini kaybetmiş ciltte gerginlik ortadan kalkar ve ne yazık ki ilk kırışıklık belirtileri de kendini göstermeye başlar. Kırışık görünümü, yaşlanma dendiğinde ilk akla gelen durumdur. Ve bu görünümden hiç kimse memnun değildir. Yaşı göstermemek ve olduğundan daha küçük görünmek, cildin görünümü ile yakından alakalı bir durumdur. Cilt yaşlanmasını tetikleyen güneş için ise hızlı önlem alınmalı ve cildinize uygun bir güneş kremi seçimi yapmalısınız. Bu sayede cilt olduğundan genç görünecek; cilt yaşlanması için önlem almış olacaksınız.

yaşlanma karşıtı kremlerin özellikleri nelerdir

Yaşlanma Karşıtı Kremlerin Özellikleri Nelerdir?

Yaşlanma karşıtı kremler bir diğer adıyla anti aging kremler, cilt bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Bu kremlerin içeriği çeşitli cilt yapıları ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlansa da en önemli özellikleri yaşlanmayı geciktirmektir. Yaşlanmayı durdurmak ne yazık ki mümkün değildir ancak etkilerini azaltmak elimizde. Cilt bakım ürünleri dendiği zaman ilk akla gelenler arasında yer alan yaşlanma karşıtı kremleri seçerken dikkatli davranmak ve özellikle cildin ihtiyacını tam olarak analiz etmek önemlidir.

Yaşlanma karşıtı kremlerin özellikleri genel olarak; cildi sıkılaştırarak ince çizgi görünümünü azaltmak olarak ele alınabilir. Bunun yanı sıra yeni oluşabilecek kırışık görünümüne karşı ciddi bir savaş açan bu kremler, ciltte yaşla birlikte oluşabilecek elastikiye kaybını da büyük oranda engeller.

Yaşlanma Karşıtı Krem Kullanımına Ne Zaman Başlanmalıdır?

Cilt bakım ürünleri kullanma yaşı ne yazık ki pek çok kişi tarafından hala tam olarak bilinmeyen bir konudur. En çok soru işareti oluşturan konulardan oluşan yaşlanma karşıtı krem kullanma yaşı da 20 ila 25’li yaşlar olmalıdır. Ne yazık ki pek çok kişi ciltte kırışıklık oluşmaya başladığı andan itibaren bu tarz ürünleri kullanmaya başlar. Oysaki henüz yaşlanma belirtisi olmadan kullanılacak bu ürünler, cildin yaşlanmasını ciddi anlamda geciktirecektir. Kullanılacak cilt bakım ürünleri arasında 20’li yaşlar itibariyle yaşlanma karşıtı kremler de bulunmalıdır.

en iyi yaşlanma karşıtı ürünler nelerdir

En İyi Yaşlanma Karşıtı Kremler

En iyi yaşlanma karşıtı kremler dendiğinde ilk akla gelen hiç kuşkusuz Kore markalı yaşlanma karşıtı kremlerdir. Ürün içeriklerinin doğal bitki özlerinden oluşması ve her cilt tipine uygun ürünler olmaları nedeniyle siz de Koreli kadınların güzellik sırlarına erişebilirsiniz. İşte karşınızda yaşlanma karşıtı en iyi 7 krem;

I'm From - Honey Glow Cream - Bal Kompleksli Anti-Aging Krem; içeriğindeki %30 bal kompleksi ise cildin nem bariyerini güçlendiren bu ürün erken yaşlanma belirtilerini büyük oranda engeller.

I'm From - Mushroom Collagen Cream (Elastikiyet Artırıcı %30 Vegan Kolajenli Krem); cilde nem ve kolajen desteği sağlayan bu krem, cildi sıkılaştırarak elastikiye kaybını önler.

Kaine - Vegan Collagen Youth Cream - Kırışıklık Önleyici Kolajenli Vegan Krem; beyaz koru kulağı mantarı, kolajen ve hyaluronik asit içeren bu krem, kırışık karşıtı bakım yaparken cildin parlamasını sağlar.

I'm From - Ginseng Eye Cream - Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi 30gr; çözünebilir ginseng ile göz çevresini besleyen bu krem, ince çizgi görünümünü engeller.

Dr.Ceuracle - Hyal Reyouth Night Cream - Yüksek Performanslı Nemlendirici Yaşlanma Karşıtı Gece Kremi; düzenli kullanım ile etkili bir kırışıklık bakımı sunan bu krem, cildi parlatarak elastikiye kaybını da önler.

Beauty of Joseon - Dynasty Cream (Pirinç ve Ginsengli Yaşlanma Karşıtı Hanedanlık Kremi); cildi besleyerek etkin bir koruma sağlayan bu ürün, ince çizgi ve kırışık bakımı yaparak erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Siz de cildinizi seviyor ve erken yaşlanmanın önüne geçmek istiyorsanız Korendy Türkiye’den temin edebileceğiniz bu 7 farklı mucizevi krem ile hemen şimdi tanışabilirsiniz 😊