Cilt Temizleme İçin Gerekli 3 Harika Ürün


Cilt temizliği, cilt bakımını için gerekli ilk adımdır. Şunu unutmamak gerekir ki, en iyi bakım temizliktir. Cildiniz ne kadar temizse o kadar parlak, pürüzsüz ve güzel görünecektir. Gözeneklerde birikmiş yağ ya da kir bir cildi ne kadar parlak gösterebilir ki? Ya da sivilce oluşumuna neden olan fazla sebum kontrol altına alınmadığı sürece aknelerden kurtulmak ne kadar mümkün olabilir ki? En iyi cilt bakımı nasıl yapılır diye soracak olursanız hiç düşünmeden şu cevabı verebilir; en iyi cilt bakımı cildi iyi bir şekilde temizlemekten geçer. 

Cilt bakımı hakkında doğru bilinen pek çok yanlış vardır. Bunlardan en fazla yapılanı ve düşünüleni; çok iyi bir markaya ait her ürün en iyisidir ve cildime çok iyi gelir. Bu düşünce en fazla girilen yanlışlardan biridir. Çünkü her cilt aynı değildir dolayısıyla bir ürün her cilde iyi gelemez. Marka ne kadar ünlü olursa olsun, ürün ne kadar kaliteli olursa olsun eğer sizin cildinize hitap etmiyorsa ve cildiniz için uygun bir ürün değilse yaptığınız şeyin adı cilt bakımı değil cilde yapılan haksızlık olur.

Cilt Temizliği Neden Önemlidir?

Üzerinde en fazla durulması gereken ve en fazla anlaşılması gereken konu kesinlikle doğru bir cilt temizliğidir. Cilt temizliği neden önemlidir sorusu ile başlamak, doğru sonuca götürecek adımlardan oluşur. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir; cilt ne kadar temizse yapılan bakım o kadar etkili olacaktır. Ve cilt kirli temizlenmemişse, kullanılan hiçbir cilt bakımı ürünü cilde fayda sağlamayacaktır. Böyle bir durumda da ürünü suçlayacak, kullandığınız ürünün iyi bir ürün olmadığını düşüneceksiniz. Oysaki, dünyanın en iyi ürünü bile olsa temizliği iyi yapılmamış bir cilde hiçbir fayda sağlamayacaktır. Cilt temizliğinin önemi işte tam da bu noktada devreye girmektedir. 

Bir cilt bakım ürününün cildinize fayda sağlaması için öncesinde gereken doğru adımların atılması gerekir. Cilde uygun bir ürün ile cilt rutin olarak yıkanmalı, uygun bir tonik ile gözenekler temizlenmeli ve bunun akabinde nemlendirici ile son nokta atılmalıdır. Tüm yapılması gereken işlemler bundan ibarettir. Özellikle makyajla yatmak ve gün sonunda makyajın temizlenmemesi cilde yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Makyaj yapılmamış bile olsanız, gün içinde kir, toz ve cilt yağı gözeneklere dolar. Dolmuş gözenekler cildin rahat nefes almasını engeller. Böyle olunca da akne ve sivilce oluşumu kaçınılmazdır. Cilt temizliğini günlük rutin haline getirmek gerekir. Aksi takdirde sağlıklı bir ciltten bahsetmek bu noktada imkansız bir hal alır.

Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Cilt temizliği, bakımlı olmak ve güzel bir cilde kavuşmak için yapılır. Cilt temizliği, cilt bakımının ilk adımıdır. Vücudun en dikkat çeken yeri bir nevi vitrini cildimizdir. Ona ne kadar iyi bakarsak, bizi o kadar mutlu edecektir. Sağlıkla ve ışıldamasıyla. Peki cilt bakımı nasıl yapılır? Öncelikle cilt tipi belirlenmelidir ve cilt tanınmalıdır. Cildinizi ne kadar iyi tanırsanız ve ihtiyaçlarını bilirseniz ona o kadar iyi bakarsınız. Cilt bakım ürünleri birbirinden farklıdır ve hepsi de farklı bir ihtiyaca cevap verir. Karma, kuru ve yağlı ciltler için kullanılan ürünler aynı olmayacaktır. Bunun için cilt temizlik ürünleri seçilirken cilt yapısını dikkate almayı unutmayın. 

Cilt temizliğinin ilk adımı, yıkamadır. İkinci adımı toniktir. Bunlar günlük rutin haline gelmesi gereken adımlardır. Cilt tipimi nasıl öğrenebilirim? Cilt tipinizi bildikten sonra tercih edeceğiniz ürün seçimi o kadar iyi olacaktır. T bölgesinde yağlanma oluyorsa cildiniz karma, her bölgede yağdan kaynaklı parlama oluyorsa yağlı, pul pul dökülüyorsa cildiniz kurudur. Hepsi bu. Yıkama jeli ve tonik ile günlük cilt temizleme rutini yapabilirsiniz. 

Cilt Temizliği İçin Gerekli Ürünler Nelerdir?

Cilt temizliği için gerekli ürün sayısı oldukça azdır. Hatta cilt temizliği için gerekli 3 ürün diye sınırlasak daha doğru olur. Günlük cilt temizleme rutini için sayacağımız 3 ürün yeterli olacaktır. Rutin cilt temizliği için gerekli ürünler; temizleme sütü, yıkama jeli ve toniktir. Evet hepsi bu kadar. Bu üç ürün ile günlük cilt temizleme rutinini gayet rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz. 

Cilt yapınızı iyi bilin ve cildinizi iyi tanıyın. Buna göre seçeneceğiniz ürünler faydadan çok etkisiz birer eleman olacaktır. Cilde zarar vermeyen ve hassas bir şekilde temizleyen bir temizleme sütü, cildiniz yağlı ise ekstra yağlanma yapmayacak ya da kuru ise ekstra bir kuruluk oluşturmayacak yıkama jeli ve son olarak gözeneklerde kalan fazla kir ve tozdan kurtulmak için de tonik. Cilt temizliği için gerekli 3 ürün bunlardan ibarettir.

Ayrıca cilt temizliğinizi destekleyecek iki ürünü aşağıdaki gibi hemen inceleyebilirsiniz:

Korendy Türkiye, Kore’nin en iyi markalarını ve bu markalara ait en iyi ürünlerin satışını yaparak ülkemizde belirli bir kitleye ulaşmaktadır. Cilt bakımına önem veren ve dünya trendlerini yakından takip edenlerin aradıkları tüm ürünlere ulaşabileceği Korendy Türkiye, cilde uygun en iyi ürünler ile aradığınız bakımı ve temizliği bulabileceğiniz bir adrestir.