Cilt Tahrişine Ne İyi Gelir?


Cilt Tahrişi Nedir?

Cilt tahrişi; alerjik nedenler ya da dış faktörlere bağlı olarak ciltte meydana gelen döküntü, kızarıklık, kaşıntı gibi durumlardır. Oldukça rahatsızlık yaratan cilt tahrişi, ilaç tedavisine gerek kalmadan da kontrol altına alınabilmektedir. Kozmetik dünyasına baktığımız zaman her cilt tipi ve sorununa uygun ürünler ile pek çok sıkıntıya çözüm getirmektedir. Cilt tahrişleri de bunlardan biridir.

Cilt tahrişine ne iyi gelir

Cildin tahriş olmasına neden olan faktörü bildikten sonra tedavi hiç de zor değil esasında. Pek çok durum gibi aslında. Sorunu bilmek ve çözümü üretmek. Tüm yapılması gereken bu. Cildin tahriş olmasına neden olan faktör ne olmuş olabilir? Cildiniz kuru mu? Akneli bir yapıya mı sahip? Yanlış ürün mü kullandınız? Şunu unutmamak gerekir ki, hiçbir cilt sorunu nedensiz değildir. Tüm cilt sorunlarının arkasında yatan oldukça geçerli nedenler vardır. Bazı nedenler fiziksel faktörler olduğu gibi ki bu durumlarda doktor muayenesi şarttır, bazı nedenler tamamen cilt tipini bilmemek ve yeteri kadar cilt ile ilgilenmemekten kaynaklanmaktadır.

Cilt Tahrişinin Neden Olur?

Cilt tahrişi ile vücut tahrişini karıştırmamak gerekir. Ciltte meydana gelen tahriş vücuttan tamamen bağımsız düşünülmelidir. Ciltte tahrişe neden olan faktörler pek çok nedene bağlıdır. Kışın soğukluğu yazın sıcaklığı gibi mevsimsel etkenler de cilt tahrişine neden olmaktadır. Maddelemek gerekirse cilt tahrişinin nedenleri;

  • Mevsimsel faktörler ( soğuk ve sıcak ),
  • Aşırı güneşe maruz kalmak,
  • Demir eksikliği,
  • Cilt tipine uymayan kozmetik ürün kullanımı,
  • Yanlış ürünler ile yapılan cilt temizliği,
  • Cilde uygulanan sert sünger uygulamaları ( sürtünme ),
  • Kronik rahatsızlıklar,
  • Yaşa bağlı oluşan cilt bariyerinin zayıflaması

Gibi faktörleri sayabiliriz.

Cilt tahrişine hangi krem kullanılmalı

Sıralanan maddelere baktığımız zaman kozmetik ürünler ile tedavi edilecek durumların çoğunluğu göze çarpmaktadır. Kronik rahatsızlıklar ya da vitamin-demir eksikliği gibi fiziki faktörler için beslenme şeklini değiştirmek gerekir.

Cilt tahrişinin nedeni diyerek tek bir nedene bağlı kalmak doğru değildir. Arkasında yatan birçok faktör tahrişe neden olmaktadır. Cilt sorunlarının oluşmaması için tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi erken önlem almak ve buna göre ürün tercihinde bulunmak gerekir.

Cilt Tahrişine Hangi Ürünler İyi Gelir

Cilt için doğru ürün seçimi sanıldığı kadar zor değildir. Bu konu hakkında kararsız kalmak da yersizdir. Kendiniz evinizde de rahat bir şekilde cilt analizi yapabilir, bir güzellik uzmanından destek alabilir ya da en basit haliyle cildiniz üzerinde gözlem yapabilirsiniz.

Cilt tahrişi sebepleri nelerdir

Cilt tipleri 3’e ayrılır. Karma, yağlı ve kuru ciltler. Karma ciltler genelde t bölgesi yağlanmaya meyilli cilt tipidir. Bu cilt tipine baktığımız zaman yanaklar genelde kuru ancak burun, alın ve çene kısmında yoğun bir şekilde sebum üretimi göze çarpar. Kuru ciltler yüzün tüm hatlarının mat bir görünüme sahip olması ve pul pul dökülmesi anlamına gelir. Cilt yeteri kadar sebum üretemediği için herhangi bir yağlanma ya da parlama görülmez. Yağlı ciltler de kuru ciltlerin tam tersi bir durum söz konusudur. Yüzün tüm hatlarında görülen fazla yağlanma ve parlama durumu yağlı ciltlerin en önemli sıkıntısıdır. Peki sizin cilt tipiniz hangisi?

Cilt tipinizi iyi analiz ettikten sonra ürün seçmek çok kolaydır. Yağlı ciltlerin nasıl ki yoğun nemlendirici ürünler kullanması doğru değilse kuru ciltlerin de mat görünüm veren ürünler kullanması yersizdir. Tüm cilt tipleri için uygun ürünler vardır. nemlendiricilerden yüz yıkama jellerine, serumlardan maskelere kadar cilt tipine uygun ürünleri bulmanız oldukça mümkün. Yanlış ürün kullanımı tam da bu noktada devreye giriyor. Ciltteki yoğun yağı azaltmak istiyorsanız buna uygun ürünler tercih etmeli tam tersi ürünler kullanıldığı takdirde cildin yapısını bozmakla kalmayıp, sıkıntı yaratacak durumlar ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

Cilt tahrişi genelde kuru ciltlerde oluşmaktadır. Çünkü yağ üretemediği için kızarmaya, kaşıntıya, pul pul dökülmeye oldukça müsaittir. Tüm bunlar cilt tahrişine neden olmaktadır. Bunun için yapılması gereken kuru cilde yoğun nemlendirme sağlayan kozmetik ürünler kullanmaktır. Fazla pahalı ya da ünlü markalar tercih etmeden de doğru ürüne ulaşmanız mümkün. Kore kozmetik markaları size özellikle tavsiye edeceğimiz ürünlere sahiptir. Kore’nin en dikkat çeken ürünlerini sizlerin hizmetine sunan Korendy Türkiye cildinizin ihtiyaç duyduğu ürünleri satın alabileceğiniz en doğru adres olacaktır. Kore kozmetiği doğal içerikli ürünleri ve her cildin ihtiyaç duyduğu sağlığı vermekle bilinmektedir. Siz de birbirinden ünlü markaların sizler için hazırlamış oldukları ürünleri inceleyebilir, doğru ürünlerle cildinize iyi bakabilirsiniz.

Vitaminler, serumlar, maskeler, nemlendiriciler, yüz yıkama jelleri gibi aklınıza gelebilecek pek kozmetik ürünü cilt için olumlu etkiler yaratmaktadır. Yeter ki doğru ürün seçimi yapın. Haftada iki kez yapacağınız maskeler ve peelingler, gece kullanacağınız nemlendirme sağlayan vitaminler, fazla yağı dengeleyen losyonlar gibi ürünler ile hem cilt tahrişini önleyebilir hem de cildin erken yaşlanmasının önüne geçebilirsiniz. Unutmayın, cildi kontrol altında tutmak elinizde. Cildinizi tanıyın ve ona iyi bakın. Tüm yapmanız gereken bu 🌟