Cilt Serumu Nedir, Ne İşe Yarar En Etkili Önerileri Hemen İnceleyin


Son yıllarda cilt bakım ürünleri içerisinde karşımıza çıkan bir ürün var ki o da cilt serumudur. Cilt bakımına dair hazırlanan ve üretilen ürünlerin sayısı gün be gün artmaktadır. Çünkü cilt sağlığı önemlidir ve dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Kim istemez ki makyaj yapmaya gerek bile duymadan aydınlık ve sağlıklı bir cilt ile kendine güven duymayı? Bu yalnızca bulunulan yaş ile alakalı değildir üstelik. Çünkü cilde iyi bakmak ilerleyen yaşlarda dahi sizi mutlu edecek bir özellik göstermektedir. Özellikle kolajen içeren kremler rutine eklenerek en iyi performans sağlanabilir. 

cilt serumu faydaları nelerdir

Peki adından fazlasıyla söz ettiren ve son dönemlerde herkesin cilt bakım rutini içinde bulunan cilt serumu nedir? Cilt serumu; içeriği yoğunlaştırılmış konsantre ürünlerdir. Bu da, ürün içeriğinde kullanılan etkin maddelerin aktif bir şekilde cilde nüfus etmesini sağlamaktadır. Böylece cilt yüzeysel değil daha derinlerden beslenmeye başlar. Cilt bakımında daha doğrusu cilt sağlığındaki en önemli konu da budur aslında. Temelden beslenmeye başlayan cilt zamanla daha sağlıklı bir görünüme kavuşmaya başlar. Bundan dolayı cilt serumu kullanmak, cildin tabakaları arasındaki her bir noktayı etkilemekte ve bu da gün be gün cildin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Cilt Serumu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Cilt serumları, cildin ihtiyaçlarına göre hazırlanan içerikleri ile her türlü soruna cevap veren ürünlerdendir. Bu serumları kullanmaya başlamadan önce cildinizin gerçekten sorunu nedir önce buna yanıt vermeniz gerekir. Aksi taktirde kullanılan ürün kullanma amacınıza hizmet etmeyecektir. Her cildin ihtiyaç duyduğu bakım farklıdır. Elbette yalnızca bakım olarak da değerlendirmemek gerekir bu ürünlerin kullanım amacını. Cilde sağlık vermeyi de hedefleyen cilt serumu için mucizevi ürünlerdendir desek yanılmış olmayız.

cilt serumunun cilt üzerinde etkisi nedir

Kuru ciltler neme ihtiyaç duyar, yağlı ciltler sebum kontrolüne, lekeli ciltler de kötü görüntü oluşturduğu için bunlardan kurtulmak istenir haklı olarak. Peki ya ince çizgi görünümü! Gördüğünüz gibi her cildin ve herkesin ihtiyaç duyduğu bakım, kurtulmak istediği sorun birbirinden farklıdır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak içerikleri hazırlanmış olan cilt bakım serumları içinde ihtiyacınızı belirleyip, istediğiniz ürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Cilt serumlarının faydaları nedir diye bakacak olursak karşımıza öncelikli olarak şu maddeler çıkacaktır;

  • Cilde doğal yollardan aydınlık ve parlak bir görüntü verir,
  • Cildin elastikiye kaybını önler,
  • Zaman içinde cilden gençleşmesine yardımcı olur,
  • Güneş, hamilelik, yanlış ürün kullanımından kaynaklı lekeleri ortadan kaldırır,
  • Cilt tonu eşitsizlikleri ile mücadele eder,
  • İnce çizgi ve kırışık görünümünü ciddi oranda azaltır,
  • Gözenekleri sıkılaştırdığı için oluşabilecek siyah nokta ve sivilce gibi sorunların önüne geçer,
  • Cildin alt tabakasına protein ve vitamin desteği sağladığı için cildin yaşlanmasını geciktirir,
  • Yoğun bir şekilde cilde nem kazandırır.

Tüm bu faydalı özellikler “neden cilt serumu kullanmalıyım?” sorusuna verilecek en net yanıtlardandır. Genel olarak cilt serumu kullanmanın faydaları yukarıda sıraladığımız gibidir. Ancak şunu çok iyi bilmek gerekir; her serumun sağladığı fayda, kullanma alanı farklıdır. Öncelikle cildin sorununu ve ihtiyacını belirlemek, buna göre cilt serumu kullanmaya başlamak gerekir.

Cilt Serumları Nasıl Kullanılır?

Cilt serumları kullanımı oldukça basittir öncelikle bunu söylemek gerekir. Cilt bakım rutininde kullanılan ürünler gibi kesinlikle klasik bakım rutini içinde olması gereken bu ürünleri sabah akşam kullanabilirsiniz. Bazı serumlar özellikle gece yatmadan önce temizlenmiş cilde uygulanır. Buradaki amaç gece boyunca dinlenmeye çekilen cildi beslemektir. Her üründe olduğu gibi serumları kullanmadan önce cildin temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Bunun için en etkili yüz temizleme jeli ürünlerini inceleyebilirsiniz. Çünkü gözenekleri iyice temizlenmiş cilt, kullanılan serumu içine hapsedecek ve cilt deri altından beslenmeye başlayacaktır.

cilt serumu nasıl kullanılır

Cilt serumları, kremler gibi parmak uçları ile yüze nazikçe masaj yaparak uygulanmalıdır. Yoğun bir içeriği sahip oldukları için cilt serumlarının yalnızca iki damlası bile etkili bir cilt bakımı için oldukça ideal seviyedir. Sabah ve akşam yüzün uygun ürünler ile temizlenmesi sonucu iki damla serumu cilde iyice yedirerek bakıma başlayabilirsiniz.

En Etkili Cilt Serumları Hangileridir?

Cilt bakımı odaklı hazırlanan serumlar içerisinde sizin için en uygun ürünü bulmak Korendy Türkiye ile oldukça mümkündür. İşte onların bazıları;

Kaine Leke Önleyici Parlatıcı C Vitaminli Kremsi Vegan Serum; en önemli özelliği cilde terapi sağlamak olan bu serum, duru cilt görünümü oluşturarak mevcut lekelerin görümünü ve yeni leke oluşumunu azaltmaktadır.

Jumiso Kırışıklık Karşıtı Derin Nemlendirici Seramidli Serum; yoğun nemlendirme etkisi bulunan bu ürün ince çizgi görünümü azaltır ve kırışık oluşumunun ciddi oranda önüne geçer.

Itfer %90 Galactomyces %5 Niacinamide içeren Leke Gözenek Serumu; cilt bariyerini koruma ve güçlendirme özelliği bulunan bu serum, geniş gözenek görünümünü de azaltarak daha pürüzsüz bir cilt oluşturmaya yardımcı olur.

Son yılların en iyi ürünlerinden olan cilt serumları kullanmamak için hiçbir nedeniniz yoksa yukarıdaki ürünler ile sağlıklı bir cilt için en önemli adımı atabilirsiniz 😉