Cilt Sağlığınızda İç Rahatlığıyla Kullanabileceğiniz 3 Doğal İçerikli Ürünü Keşfedin


Cilt sağlığı, cildin parlak ve dinç görünmesine neden olmaktadır. Ancak asıl önemli olan ise bu sağlığı korumaktır. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için herkes belirli bakımlar ve rutinler uygulamaktadır. Peki bu rutinler gerçekten cilt sağlığını korumak için mi yapılıyor yoksa devamlı bahsedilen cilt bakım işlemlerini yerine getirmek için mi? Evet her iki konu da cilt sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Ancak ne yazık ki pek çok insan tarafından cilt sağlığını korumanın önemi tam olarak bilinmemektedir.

cilt sağlığının önemi nedir

Cilt sağlığını korumaya yönelik uygulamalar, cildin mevcut yapısını korumak ya da belirli işlemler ile cildin daha iyi görünmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu işlemler ilerleyen yaşlarda cildin daha genç görünmesine de yardımcı olmaktadır.

Cilt Sağlığının Önemi Nedir?

Herkes sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmak ister. Aydınlık bir görünüm ile makyaj yapmaya gerek bile duymadan bebeksi yumuşaklıkta bir cilt, leke ya da bazı izlerden arındırılmış ten elbette ki herkesin hoşuna gider. Böylece herkes kendini psikolojik olarak da iyi hisseder. Bunun için de yapılması gereken işlemler ve kullanılması gereken ürünler gerekmektedir. Cilt bakımı yapmak, cilt sağlığını korumak için en temel işlemleri içermektedir. Burada esas bahsedilmesi gereken konu ise neden cilt bakımı yapılmalıdır sorusuna cevap bulmaktır. Cilt bakımı yapmanın faydaları şu şekildedir;

  • Güçlü bir cilt bariyerine sahip olmak,
  • Aydınlık ve parlak bir cilt elde etmek,
  • Sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunlardan kurtulmak,
  • Renk tonu eşitsizliklerini düzenlemek,
  • Erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek,
  • Oluşabilecek ince çizgi ve kırışık görünümünü azaltmak,
  • Canlı ve dinç bir cilde sahip olmak.

doğal içerikli ürünler nelerdir

Cilt bakımı yapmanın sonucu olarak yukarıda sıraladığımız maddelere kavuşmak çok da zor değildir. Tüm bu nedenler, cilt sağlının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. İçinde bulunulan şartlar ya da durumlar ne olursa olsun, cilt bakım rutini oluşturmak ve bu rutin içerisinde cilde uygun ürünler kullanarak cilt sağlığını koruyabilir, ileriki yaşlara mutlu bir cilt ile merhaba diyebilirsiniz. Güneş kremi de aynı anda hem cilt bakımı yapan hem yaşlanma karşıtı bakım ürünü arasındadır.

Cilt Sağlığında Doğal Ürün Kullanmanın Önemi

Kozmetik sektörü, çeşitli cilt bakım ürünleri ile pek çok insana hizmet etmektedir. Geçmişten günümüze çeşitli yöntem ve uygulamalar ile güzel bir cilde sahip olmak pek çok kadının hayalini süslemektedir. Geçmiş dönemlerde çeşitli bitki özleri ile hazırlanan maske ve krem kullanımının ne kadar yaygın olduğunu görüyoruz. Teknoloji ve bilimin ilerlemesi ile farklı kimyasal ve doğal ürünlerin harmanlanması sonucu pek çok cilt bakım ürünü bizlere kazandırılmıştır. Ancak son yıllarda cilt bakım ürünlerinde doğal içerik kullanılması daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Yüz temizleme jelleri günlük olarak kullanılmasından dolayı içerikleri oldukça önemlidir. Bu sebeple tüm cilt adımlarında içeriklere dikkat edilmelidir. Pek çok insanın doğal ürünlere yönelmesi sonucu, cilt bakım ürünlerinin içeriğinde de değişime gidilmiş ve doğal içerikli kozmetik ürünler hayatımıza girmeye başlamıştır.

doğal içerikli ürün kullanmanın önemi nedir

Doğal içerikli cilt bakım ürünü kullanmanın faydaları arasında en bariz neden kimyasal ürünlerden uzaklaşmaktır. Bilindiği üzere kimyasal ürünler zamanla cildi yıpratmakta ve belirli oranda zarar vermektedir. Ancak doğal ve organik ürünler cilde herhangi bir zarar vermez. Bu da insanların doğal içerikli ürünlere güvenmesini sağlamaktadır. Neden doğal içerikli kozmetik ürünler kullanılmalıdır? Çünkü;

  • Cilde zarar vermez,
  • Çevreyle dosttur, kirlilik oluşturmaz,
  • Cildin beslenmesini sağlar,
  • Ciltte hassasiyet oluşturmaz,
  • Cildi hassas şekilde nemlendirir,
  • Doğal özler cildi yeniler,
  • Cilt bariyerini güçlendirir,
  • En doğal vitamin ve mineralleri içerir.

Bunca olumlu özelliği ile doğal içerikli ürün kullanımına ağırlık vermek, cilt sağlığını doğal yollar ile korumanın yollarını açmaktadır. 

Cilt Sağlığı İçin Kullanılabilecek Doğal İçerikli 3 Ürün

Doğal içerikli cilt bakım ürünleri özellikle Kore’de fazlasıyla tercih edilmektedir.  Kore, lokasyonu itibariyle ile farklı bitkilerin bir arada bulunduğu bir coğrafyada yer alır. Bu durum da Kore kozmetik markalarının ürünlerinde bu bitkilere ağırlık vermesine neden olmuştur. Sağlıklı içerikleri ile gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz doğal kozmetik ürünleri sizler için derledik;

I'm From - Mugwort Essence - Rahatlatıcı Arındırıcı %100 Misk Otu Özü; %100 misk otu içeren bu ürün, cildi rahatlatarak cildin mat görünümünü önler ve ferahlık hissi uyandırır.

Klairs - %5 Freshly Juiced Vitamin C Serum - Parlatıcı Çoklu Vitamin Serumu; kahverengi leke oluşumunu engelleyen ve tedavi eden bu serum, doğal c vitamini ile cildi sıkı tutma özelliği göstermektedir.

Dr.Ceuracle - Tea Tree Purifine 95 Essence - Leke Önleyici Gözenek Karşıtı Çay Ağacı Özü; cildi sakin tutma ve nem dengesini koruma özelliği gösteren bu ürün, içerdiği çay ağacı özü sayesinde geniş gözenek görümünü de azaltmaktadır.

Cilde iyi bakmak onu mutlu edecek ve doğal olarak da siz de mutlu hissedeceksinizdir. Korendy Türkiye ile tanışacağınız bu ürünler sayesinde siz de mutlu hissetmeye ne dersiniz?