Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir Nokta Atışı Çözüm Olan Hidrasyon Serumu İle Tanışın!


Cilt kuruluğu en fazla karşılaşılan cilt sorunlarından biridir. Bir cilt hastalığı değildir belki ancak gerek oluşturduğu görüntü gerek yaşattığı sorunlar ile ciddi bir cilt problemidir. Cilt kuruluğu neden olur sorusuna verilecek en net cevap hiç kuşkusuz cildin susuz ve nemsiz kalması olacaktır. Cilt yeteri kadar neme doymadığı için kuru ciltler pütürlü ve mat görünür. İlerlemiş cilt kuruluğunda ise genel olarak pul pul dökülme ve kaşıntı halleri de oluşmaya başlar. Tüm bunlar birleştiğinde görüntünün yanı sıra cilt kuruluğunun psikolojik olarak da rahatsızlık veren bir durumu söz konusudur.

cilt kuruluğuna ne iyi gelir

Yağlı ciltlerin tam tersi olarak kuru ciltler kendi kendine nem salgılayamaz. Cilt yeteri kadar sebum üretimi sağlayamadığı için kuru ciltler devamlı takviye kullanmak durumunda kalır. Bu nem takviyeleri gerek beslenme gerek kozmetik ürünler ile sağlanmaktadır. Cilt kuruluğunda kaybedilen nem, ciltte meydana gelen değişimler ile de rahatça gözlemlenebilmektedir. Özellikle duş sonrası ciltte kızarma, gerginlik, kaşıntı gibi sorunlar yaşanıyorsa cilt kuruluğu için ilerleme söz konusudur denilebilir. Nemlendirici kremler ile duş sonrası cildi rahatlatmak kuruluğu engelleyecektir. Fakat buna rağmen hassasiyet devam ediyorsa uzman bir hekime görünmekte fayda vardır.

Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Cilt kuruluğu için cildin nemsiz ve susuz kalması durumudur demek en doğru tanımdır. Ancak tek neden elbette ki bu değildir. Herhangi bir cilt problemini görünenin aksine detaylı bir şekilde incelemek ve buna göre değerlendirmek gerekir. Pek çok insan cildini tanır. Kuru cilt ya da yağlı cilde sahip olanlar cildine nasıl davranması gerektiğini ve kullanması gereken ürünleri iyi bilmelidir. Aksi takdirde cilde yarardan çok zarar verilecektir.

Cilt kuruluğunun nedenleri;

  • Hava şartları. Özellikle yaz ve kış mevsimlerindeki hava şartları cilt kuruluğunu fazlasıyla tetiklemektedir. Isınmak için kullanılan elektrik sobası, şömine gibi araçlar cildin nemini almaktadır. Aynı durum soğuk havalar için geçerlidir. Aşırı soğuklar cilt kuruluğunu fazlasıyla tetiklemektedir.
  • Sıcak su ile alınan duşlar, yapılan banyolar. Suyun cilt üzerinde yadsınamaz bir etkisi bulunmaktadır. Su sıcaklığının yüksek olduğu banyolarda ne yazık ki cilt fazlasıyla etkilenmekte ve cildin doğal nemi azalmaktadır. Bundan dolayı banyo sularının ılık olması tercih edilmelidir.
  • Yeteri kadar su içilmemesi. Su vücut ve cilt sağlığı en önemli gereksinimlerden biridir. Cildin nemini koruması ve kuru ciltlerin sağlıklı bir görüntüye sahip olması için yeteri kadar su içmek gerekir. Aksi takdirde susuz kalan ciltte cilt kuruluğu oluşumu kaçınılmaz bir durumdur.
  • Sabun ve deterjanlar da cilt kuruluğu üzerinde etkilidir. Sabun genel olarak cildi kurutan bir içeriğe sahiptir. Bunun için sabun seçiminde dikkatli davranmak ve cildin nemlenmesini sağlayan sabun kullanmak gerekir. Aynı durum deterjanlar için de geçerlidir. Kullanılan deterjanlar da ne yazık ki vücutta cilt kuruluğunu tetiklemektedir.
  • Cilt hastalıkları. Sedef, egzama gibi cilt hastalıkları ciltte pul pul dökülmeye neden olan önemli faktörler arasında yer almaktadır.
  • Yaşlanma da cilt kuruluğuna en fazla neden olan maddeler arasında bulunmaktadır. Yaş ilerledikçe cilt ciddi anlamda nem kaybeder. Bundan dolayı erken yaşlarda kullanılacak cilde uygun nemlendirici ile zamanla oluşacak nem kaybını önlemek gerekir.
cilt kuruluğu nedenleri nelerdir

Cilt Kuruluğunun Belirtileri Nelerdir?

Cilt kuruluğu hem görüntü hem de yaratmış olduğu hissiyat ile kendini fazlasıyla belli etmektedir. Herkesin cildini tanır dedik. Ancak cilt yapılarında bazı nedenlerden dolayı zaman içinde değişimler gözlemlenmektedir. Özellikle karma ciltler kuru cilde meyletmeye oldukça elverişli bir yapıya sahiptir. Cilt kuruluğunun belirtileri şunlardır;

  • Ciltte aşırı gerginlik hissi,
  • Mat ve donuk bir görünüm,
  • Pul pul dökülme,
  • Kaşıntı,
  • Soyulma ve çatlama,
  • Kızarıklık,
  • Ciltte tahribat,
  • Kırışıklık artışı.

Bu nedenlerden bir ya da birden fazla belirtiyi gözlemlediğiniz takdirde hemen önlem almanız gerekir. Aksi takdirde ciltte oluşacak tahribat zaman içinde daha ciddi bir boyuta geçecektir. Ciltte hassasiyet oluşumunu engellemek için muhakkak güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmak önemli bir adımdır. Güneş kremi burada cildi nemlendirirken zararlı ışınların etkilerine karşı koruma sağlayacaktır.

cilt kuruluğunun belirtileri nelerdir

Cilt Kuruluğuna İyi Gelecek Ürünler Nelerdir?

Çeşitli cilt problemleri için kullanılması gereken pek çok faydalı ürün bulunmaktadır. Özellikle Kore markalı kozmetik ürünler arasında cilt kuruluğuna iyi gelecek pek çok faydalı ürün bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

By Whistrend Hidrasyon ve Nem Ampulü; cilde yapmış olduğu nem ve yoğun hidrasyon etkisi ile cildi tazeleyen ve neme doyuran bu ampül, nem bariyerini güçlendirerek cildi korumaya yardımcı olur.

Jumiso Kırışıklık Karşıtı Derin Nemlendirici Seramidli Serum; içerdiği hyaluronik asit ile cildi derinlemesine neme doyuran bu serum aynı zamanda ince çizgi bakımı yapmaktadır.

Rovectin Yoğun Hidrasyon Serumu; ince çizgi ve kırışık görümünü azaltan bu serum, sağladığı yoğun nem ile cildin kaybolan elastikiyetini geri kazandırır.

Cilt kuruluğundan şikayet etmeye son vererek Korendy Türkiye adresinden bulabileceğiniz yukarıdaki ürünler ile cildinizi onarabilirsiniz 😊