Cilt Bakımında Olmazsa Olmaz 5 Ürün


Cilt bakımı; görünümü güzelleştiren ve iyileştiren, cildin ihtiyaç duyduğu karşılayan uygulamalara verilen isimdir. Kimine göre önemsiz, kimine göre olmazsa olmazdır. Ancak “ben dış görünüşe önem vermem” diyenlerin dahi hiç yoksa bir nemlendirici kullandığı da bir gerçek. Cilt, insanın vitrinidir bir nevi. Ne kadar sağlıklı ve güzel görünürse, çekicilik aynı zamanda özgüven aynı oranda artacaktır. Yalnızca güzel görünmek için değil, cilt bakımı yapmak cildin geç yaşlanmasını sağlayacağı için ve birçok olumsuz koşuldan koruyacağı için de yapılması şart olan uygulamadır esasında.

Cilt bakımı ve güzellik konusunda ne yazık ki doğru bilinen pek çok yanlış vardır. Yanlış uygulamalar, bilinçsiz cilt bakım ürünü kullanımı, cildi tanımama gibi nedenler cilt konusunda pek çok yanlışın yapılmasına neden olmaktadır. Özellikle cildi tanımadan uygulanan bakımlar, cilde yarardan çok zarar oluşturmaktadır ya da hiçbir etkide bulunmamaktadır. Yapılan cilt bakımından istenilen sonucu almak için ilk önce cildi iyi tanımak gerekir. Aksi takdirde öneriler hiçbir işe yaramayacak ve zaman içinde cildinize bakmaktan vazgeçeceksiniz. Bakımdan istenilen sonuç alındığında kişi tatmin ve mutlu olur, kendine güveni artar ve bakımın önemini anlar. Bundan dolayı cilt bakımınızı yaparken kulaktan dolma bilgilerden ziyade, cildinizin yapısını iyi analiz edin ve buna göre kullanılacak ürünlere karar verin.

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt bakımından istenilen verimi alabilmek için belli başlı kurallar bulunmamakla birlikte ilk önce dikkat edilmesi gereken kural cildi tanımak ve buna göre ürün tercihinde bulunmaktır. Cildi tanıdıktan sonra kullanılacak ürün seçimi daha kolay olacaktır. Böylece kullanılan ürünlerden istenilen sonuç alınacak ve yapılan cilt bakımı kişiyi mutlu etmeye başlayacaktır.

Ancak cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi ya da yapılmaması gereken kurallar vardır. Kural diyoruz çünkü hassas cildinize yaptığınız her bir kötülük zaman içinde onu yıpratacak ve sizi de fazlasıyla üzecektir. Cilt bakımında dikkat edilmesi gereken kurallar nedir diye bakacak olursak;

  • Her zaman temiz bir cilde sahip olmak,
  • Kesinlikle makyajla yatağa girmemek,
  • Birbirinden farklı ve çeşitli ürünler kullanmamak,
  • Yaz – kış güneş kremi kullanmamak,
  • Her gün peeling ya da maske yapmak,
  • Sivilce ya da siyah noktayı sıkmak,
  • Kullanılan ürünleri yanlış sıralama ile uygulamak,

Gibi kuralları görebiliriz.

Cilt Bakımında Olmazsa Olmaz Ürünler Nelerdir?

Nasıl ki cilt bakımı güzelliğin olmazsa olmazı ise bu bakımı yaparken kullanılacak ürünlerin bazıları da olmazsa olmazdır. Temizleyiciler, tonikler, nemlendiriciler gibi ürünler bir cilt bakımı rutininde olmazsa olmaz ürünlerdir. Ancak detaylı bir şekilde incelemek gerekirse cilt bakımında mutlaka kullanılması gereken ürünler şu şekildedir;

Yüz Temizleme Jelleri; yüzü temiz tutmak cilt bakımının olmazsa olmaz parçasıdır ve hatta ilk başta en dikkat edilmesi gereken husus budur. Çünkü iyi temizlenmemiş, gözenekleri tıkalı bir cilde dünyanın en iyi ürününü de kullansanız hiçbir sonuç alamazsınız. Yağ ve kirden arınmış bir cilt hem daha sağlıklı görünecek hem de kullanılan üründen verim alınacaktır. Kore marka yüz temizleme jelleri cilt bakım rutininde en büyük destekçilerinizden olacaktır. Hatta Kore kozmetiği cilt bakımı ve güzellik rutininizde, tercih edeceğiniz ürünlere sahip olmakla birlikte Korendy Türkiye’den cildinize en uygun Kore marka cilt ürünlerini bulabilirsiniz. Whistrend, Kore’nin en sevilen ve tercih edilen markalarından olmakla birlikte, ürünleri ile pek çok kadının rutininde yer almaktadır.

Tonik; Cildinizi en iyi ürünle yıkamış, temizlemiş olabilirsiniz. Ancak gözeneklerde biriken kirler tonik uygulaması yapılmadan çıkmayabiliyor bazen. Her ihtimale karşı ciltte kalan fazla kiri ve yağı temizlemek için, cilt yıkandıktan sonra pamuk yardımıyla cildi toniklemek şarttır.

Nemlendirici ve Bakım Kremleri; Cilt yıkandı, temizlendi, tonik uygulandı sıra geldi cilde en uygun nemlendirici ile cildi beslemeye. Cildiniz kuru mu, yağlı mı, karma mı? Hangi cilt tipine sahipseniz buna uygun kullanacağınız bakım kremleri ile cildinizin sağlıkla ışıldamasını sağlayabilir ve nemlendirebilirsiniz.

Maske; cilt bakım rutininin olmazsa olmazlarından biri de cilt tipi için uygun maske kullanımıdır. Yine burada da tüm rutinde olduğu gibi cildin yapısını iyi bilmek gerekir. Haftada 1-2 kez yapılacak olan maske, cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayacak, cildin erken yaşlanmasını önleyecek, ince çizgi oluşumunu geciktirecek ve cilde sağlık aşılayacaktır. Bunun için belirli periyotlarla maske kullanımı cilt için şarttır.

Peeling; en az diğer ürünler kadar önemli bir yere sahip olan peeling kullanımı, her akşam olmamakla birlikte gün aşırı ya da üç günde bir mutlaka yapılmalıdır. Cildi ölü deriden temizleme işlemi olan peeling ile gözenekler tamamen temizlenir, ciltteki ölü ve sağlıksız deri temizlenir ve cilde doğal bir ışıltı gelir. Cildinize en uygun peelingi rutininize ekleyin ve sakın çıkarmayın 😊🤟

Cilt bakımı, güzellik için mutlaka uyulması gereken rutinler ve kurallardan oluşmaktadır. Yukarıda cilt bakımı için yardımcı olmaya çalıştığımız ürünler ile bakımınızı yapabilir, tamamlayabilir ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Korendy Türkiye’de, cildinize en uygun Kore marka kozmetik ürünlerini bulabileceğinizi unutmayın. Cildinizi sevin ve ona çok iyi bakın 🌟