Cilt Bakımında Asit Kullanımı


Cilt bakımında cilde iyi gelen pek çok element vardır. Asitler gibi. Kimi asit cildin daha parlak görünmesine yardımcı olurken, kimisi de ciltte meydana gelmiş olan lekeleri ortadan kaldırır. Asitlerin cilt üzerindeki olumlu ve yararlı etkileri göz önünde bulundurulduğunda karşımıza içinde asit bulunduran pek çok ürün çıkmaktadır. Cilt asitleri, özellikle cildin doğal elastikiyetini korumakla birlikte, bakım rutinlerinde mutlaka kullanılması gereken malzemelerdir. Bunlar kozmetik ürünlerinin içinde yer almakla birlikte, serum olarak da cilde uygulanabilmektedir. 

Asit denilince insanların ilk etapta akıllarında soru işareti oluşması çok normaldir. Yanıcı ve yakıcı etkisinden dolayı asidin cilde iyi geleceği düşüncesi kulağa pek de inandırıcı gelmiyor doğrusu. Ancak cilt bakımı için kullanılan asitler günümüzde cilt rutininin ayrılmaz birer parçası haline gelmiştir.  

Cilt bakımında kullanılan asitler


Cilt bakımında kullanılan asitler denilince akla son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan hyalüronik asit gelmektedir. Cilde faydaları saymakla bitmeyecek olan bu asidin yanında cildi gençlendiren tartarik asit, cildi ölü hücrelerden temizleyen bir nevi peeling etkisi yaratan laktik asit ve daha pek çok cilde yararlı asit karşımıza çıkmaktadır. 

Cilde İyi Gelen Asitler Nelerdir?

Cilt bakım ve rutininde kullanılan asitler birden fazladır. İçlerinden en çok bilineni hyalüronik asit olsa da ciltte yarattıkları farklı etkilerden dolayı daha pek çok asit, cilt güzelliğinin en önemli yapı taşı haline gelmiştir. Cilde iyi gelen asitler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Askorbik Asit; antioksidan açısından oldukça zengin olduğundan yaşlanma karşıtı bir etkisi olan asit çeşididir.
  • Ferulik Asit;  C vitamini açısından zengin bir asittir.
  • Azealik Asit; Yatıştırıcı özelliği olması bakımından sivilcelere savaş açan bir asittir.
  • Kojik Asit; Ciltte meydana gelen pigment sorununu ortadan kaldırarak cilt tonunu eşitler. 
  • Hyalüronik Asit; Ciltteki kuruluğu ortadan kaldırarak cildin doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. 
  • Amino Asit;  Cildi nemlendirmek için kullanılan asit türüdür. 

Kozmetik markaları, cilde iyi gelen bu asitleri ürünlerinde kullanarak kadınların güzellik ve bakım rutinlerine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Özellikle Kore, kadınların güzellik sırları denilince akla ilk gelen ülkelerden olmakla birlikte, gerek markaları gerekse bu markalara ait ürünler ile pek çok kadın tarafından sıkça tercih edilmektedir. Cilde iyi gelen asitleri hemen hemen her Kore markalı kozmetik ürününde bulmak mümkündür.

Cilt Bakım Asitleri Denilince Akla Gelen Ürünler 

Güzellik ve bakım için kullanılan cilt bakım asitleri bakımından zengin pek çok ürün bulunmaktadır. Ancak her marka ve ürünün kalitesine güvenmemek, cilt için kullanılacak ürün seçimini çok iyi yapmak gerekir. Aksi takdirde ciltte istenmeyen hasarların meydana gelmesi kaçınılmaz olur. Kore markalı cilt bakım ürünleri, bu anlamda rahatlıkla güvenip kullanabileceğiniz içeriklere sahiptir. İşte onlardan bazıları.

By Whistrend Mandelic Acid Skin Prep Water, mandelik asit bakımından zengin bir içeriğe sahip olan bu ürün cildi pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda kimyasal bir peeling olan bu tonik ile ciltteki renk eşitsizlikleri büyük oranda ortadan kalkar. Mandelik asit cildi tahriş etmeden ölü hücrelerden temizlemeye yardımcı olur. Gözenekleri kiri ve tozu büyük bir oranda temizleyerek clidin parlak bir görünüme sahip olmasına yardımcı olan bu ürün ile cilt dokusunda zaman içinde gözle görülür bir canlanma meydana gelecektir. Antibakteriyel bir özelliği bulunan By Whistrend Mandelic Acid Skin Prep Water, kullanılan farklı cilt bakım ürünlerinin de etkisini artırarak cilde çok yönlü bir bakım sağlamaktadır.


Klairs Fundamental Water Gel Cream, içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde ciltteki nemi korur ve nemsiz kalan cilde büyük oranda nem sağlar. Yeşil çay özleri ile birleşen hyarülonik asit etkisi ciltte ton eşitliğini sağlayacak en önemli bileşen olacaktır. Cilte zaman içinde meydana gelen renk eşitsizlikleri ( güneş lekeleri, yanlış ürün kullanımı, hamilelik gibi ) ile savaşan Klairs Fundamental Water Gel Cream, sağladığı doğal nem ile tüm mevsimlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yapışkan bir his bırakmadığı için de makyaj altına rahatlıkla kullanılabilecek olan bu krem, kuruluktan şikayetçi olan ciltlerde gözle görülür bir nem oluşmasına yardımcı olacaktır.

 

Bakım ve güzellik rutini sanıldığı kadar zor değildir. İçeriği tamamen doğal bileşenlerden oluşan yukarıdaki ürünler, bakım rutininizde olması gereken ürünlerden olup, ürünlerin kullanımı sonucu kısa süre içinde cildinizde olumlu değişimler gözlemleyeceksiniz. Cilt bakımı sever, onu bakımsız bırakmayın :)