Cilt Bakım Ürünlerini Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler


Cilt bakım ürünleri neden kullanılır, ilk önce bu soruya yeterli ve sağlıklı bir cevap vermek gerekir. Sonrası inanın ki çok basit. Basit diyoruz çünkü ihtiyacı bildikten sonra o ihtiyaca çözüm bulmak kolaydır. Cildin de ihtiyacını, neye gereksinim duyduğunu iyi bilmek gerekir. Aksi takdirde dünyanın en iyi kozmetik markasına ait en iyi ürünü dahi kullansanız hiçbir sonuç alamazsınız. Sonrasında ürünü suçlarsınız. “İyi bir ürün değil.” Ya da “parasını hak etmeyen bir ürün” gibi söylemlerde bulunmanız kaçınılmaz. Oysaki dünyanın en iyi ürünüdür. Ancak sizin cildiniz için uygun değildir. Verdiğimiz örnekler doğrultusunda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bir kozmetik ürününün cilde fayda sağlaması için o ürünü hangi amaçla kullandığımızı iyi bilmemiz gerekir.

Bir cilt ürününü kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli ve ilk kural, sizin ihtiyacınız için uygun olup olmadığıdır. Bunun yanında ürünlerin son tüketim tarihi de göz önünde bulundurulması gereken hususlardandır. Dikkat etmişsinizdir, kozmetik ürünlerinin arkasında küçük bir kutucuk içinde o ürünün kullanılması gereken maksimum süreyi göstermektedir. 12 ya da 24 şeklindeki sayılara ürünü kullanmadan önce mutlaka dikkat etmelisiniz. Kullanım süresi geçmiş bir ürünü kullanmanın cilde zarar vereceğini unutmamak gerekir.

Cilde Uygun Cilt Bakım Ürünü Nasıl Seçilir?

Cilde en uygun ürün cildin ihtiyacını en iyi karşılayan üründür. Şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki, bir başkasının kullanıp da memnun kalmadığı bir ürün sizin cildinizde harikalar yaratabilir. Tam tersi durumlar da söz konusu. Siz memnun kalmazken, bir başkası o ürünü öve öve bitiremez. Bu da tamamen o ürünün doğru kullanım amacından kaynaklanmaktadır.

Kuru Ciltler Hangi Ürünleri Kullanmalıdır?

En yaygın cilt tiplerinden olan kuru ciltler, özellikle kışın ciltte meydana gelen kızarıklık ve pul pul dökülme şikayeti yaşarlar. Çünkü cilt yeteri kadar nem üretememektedir. Bu durumda iyi bir nemlendirici ile cilde dışardan nem desteği sağlanır. Nemlendiricinin yanında haftalık uygulanacak kuru ciltler için maskeler ile cildin ihtiyaç duyduğu nem sağlanabilir. Bunun için Kore kozmetik markaları, ihtiyaca uygun ürünleri ile pek çok kadının tercih nedenidir. Örneğin Atopalm. Doğal bitki özlerinden elde edilen ürünleri ile kuru ciltlerin ihtiyaçlarını birkaç adımda karşılar. Kuru ciltler için nemlendirici kremler ve serumlar ile cildi neme doyurur aynı zamanda cildin ışıldamasını sağlar. Nemi derinin altında hapsetmek cildin zaman içinde sağlıkla parlamasına neden olur. 

Yağlı Ciltler Hangi Ürünleri Kullanmalıdır?

Yağlı cilde sahip olanlar öncelikle sebum dengeleyici su bazlı kremler kullanmalıdır. Bu ciltlerin en önemli sorunu cildin fazlaca parlamasıdır ve yağı dışarı atmasıdır. Bu da gün içinde cildin makyajı kusmasına neden olur. Bunun için de yine Kore’ye ait çok iyi markalar bulunmaktadır. Bunlardan biri, Cosrx. Özellikle markaya ait yağsız nem losyonu, yağı dengeler ve cildin fazla parlamasının önüne geçer. Yağlı ciltler için yağ dengeleyici maske kullanımı da, özellikle t bölgesinde oluşan yağlanmanın önüne geçerek, cildin fazla yağını kontrol altına alır.

Lekeli Ciltler İçin Kore Marka Bakım Ürünleri

En fazla karşılaşılan cilt sorunlarının başında cilt lekeleri gelmektedir. Bu lekelerin oluşumu değişik nedenlere bağlıdır. Hamilelik, yanlış ürün kullanımı, güneş gibi etkenler ciltte kahverengi leke oluşmasına neden olur. Özellikle güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak, ciltte direkt küçük lekelenmeler meydana getirir. Bunun için yaz – kış kesinlikle güneş kremi kullanmak gerekir. Güneş koruyucu kremler, cildi güneş ışınlarına karşı koruyacak aynı zamanda makyaj için de güzel bir baz olacaktır. Cildinde leke olanlar Kore’nin en iyi beyazlatıcı ürünlerine sahip Beauty Of Joseon markasını tercih edebilir. Marka özellikle aydınlatıcı pirinç serumu ile cilt lekelerine karşı ciddi bir savaş açar. Pirinç, bilindiği üzere cilt bakımı için en fazla kullanılan ürünlerin başında gelir. Özellikle pirinç maskesi kullanımı, ciltteki kahverengi leke görünümünü ciddi anlamda azaltır. Koreli kadınların güzellik sırları denilince akla ilk etapta pirinç özlü kremler ve maskeler gelmektedir.

Görüldüğü üzere hiçbir cilt sorunu çaresiz değildir. Yeter ki cildi iyi tanıyın ve ihtiyacına en iyi şekilde cevap vermeye çalışın. Yukarıda belirttiğimiz özellikler dahilinde cildinize en uygun bakım ürününü seçmek zor değil. Korendy Türkiye, Kore marka kozmetik ürünleri ile tüm ciltlerin ihtiyacını en sağlıklı şekilde çözmeye çalışır. Özellikle eklemek istediğimiz başlıca husus şudur ki, aldığınız ürünlerin hepsini aynı anda kullanmaya çalışmayın. Bunun yerine cildinizi alıştırarak kullanmanız çok daha isabetli ve sağlıklı olacaktır. Mesela bir ürünü kullanmaya başladıktan 5 gün sonra yeni bir ürünü cilt bakım rutinine ekleyin. Bu sayede cildinize alerjiye sebep olacak bir ürün varsa bunu çok rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz :)

Cilt bakım rutinlerini, güzellik ritüellerinize kesinlikle eklemelisiniz. Bakımlar, temizlikler, maskeler. Sonrası ışıl ışıl ve pamuk gibi bir cilt olacaktır. 😊