BB Krem Ne İşe Yarar? En İyi Kremler Hangileridir?


Özellikle son yıllarda makyaj trendleri olarak devamlı karşılaşılan bir ürün olan bb krem, makyaj yaptığında yüzünde ağır bir tabaka istemeyenlerin en büyük kurtarıcılarından biridir. Bb kremin tanımına bakıldığında karşımıza leke kremi ve güzellik balsamı gibi tabirler çıkmaktadır. Bb krem, kozmetik sektöründe fondötenin bir nevi alternatifi olarak kullanılmaktadır. Fondötene nazaran kapatıcılığı daha az olan bb krem aynı zamanda cilde nefes aldırdığı için makyaj malzemeleri arasında en fazla tercih edilen ürünlerden biridir.

Bb krem ne işe yarar diye bakıldığında verilecek ilk cevap, fondöten kullanmak istemeyip yüzünde daha şeffaf ancak kapatıcı bir tabaka olmasını tercih edenler için önerilen bir makyaj alternatifidir. Ancak bb krem yalnızca fondöten rolü için mi kullanılır? Elbette hayır.

Bb Kremin Faydaları Nelerdir?

BB krem faydaları

Bb krem her ne kadar makyaj ürünleri arasında gösterilse ve burada yer alsa da cilde yaptığı bakımdan dolayı bir çeşit de bakım ürünüdür.

-        Cildi nemlendirir,

-        Güneş koruması içerdiği için güneşin zararlı etkilerine karşı korur,

-        Yaşlanma karşıtı bakım özelliğine sahiptir,

-        Ciltteki renk tonunu düzenler,

-        Ciltteki yoğun olmayan kusurları ve lekeleri kapatır,

-        Antioksidan özelliği bulunur,

Gibi özelliklerden dolayı bb krem kullanmak için pek çok neden bulunmaktadır. Makyaj yaparken doğal görünmek aynı zamanda cildine bakım yapmak isteyenler hiç düşünmeden bb krem kullanabilir.

Bb Kremi Kimler Kullanabilir?

kimler BB krem kullanabilir

Bb kremin hemen hemen her üründe olduğu için tüm ciltler için uyumlu versiyonları da bulunmaktadır. Ancak bu ürünü kullanmadan önce kendi cilt tipinizi tanımanızda fayda vardır. Yağlı ciltler için bb krem kullanımı ciltte daha fazla yağlanmaya neden olacaktır. Bunun için yağ oranı daha düşük, mat görünüm veren bb krem kullanmak yağlı ciltler için daha faydalı olacaktır. Öncesinde gözenek sıkılaştırıcı ürünler kullanmak bb kreminizin cildinizde pürüzsüz görünmesine yardımcı olacaktır.

Kuru ciltler için bb krem kullanımı oldukça yerinde bir uygulama olacaktır. Kuru ciltler neme ihtiyaç duyar. Bb krem de yağlı formülü ile kuru cildin ihtiyaç duyduğu nemi makyaj yaparken sağlayacak aynı zamanda cilde ciddi anlamda bakım yapacaktır. Bb krem aynı zamanda hassas ciltler için de kullanışlı bir üründür. Cildi tahriş etmeyen yumuşak formülü sayesinde hassan ciltler de bb kremi rahatlıkla kullanabilir.

Sivilceli ciltler için bb krem kullanımı da yine cilde uyumlu bir bb krem ile gayet rahat bir kullanım sağlayacaktır. Bb kremin yağ oranı düşük olduğu için sivilceli ciltler için uygun bir ürün olacaktır.

Bb Krem Nasıl Kullanılır?

BB krem nasıl kullanılır

Eğer cilt tipini bilerek doğru bb kremi seçiminde bulunmuşsanız içiniz rahat bir şekilde ürünü kullanmaya başlayabilirsiniz. Makyaj yaparken cilde nefes aldırmak, güneşin zararlı etkilerine karşı cilde korumak, ince çizgi oluşumunun önüne duvar örmek isteyenlerin severek kullanacağı bb krem kullanımı oldukça basittir.

Bb kremi kullanırken fondöten fırçası ya da süngeri kullanabilirsiniz. Özel dokuları ve yumuşak formülleri sayesinde ciltle kolaylıkla bütünleşecek olan bb kremi dileyenler parmak uçları ile de sürebilir.

Bb krem kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ise; cildin temizliğidir. Cilde uygun yüz yıkama jeli ile temizlenmiş ve kurulanmış cilde uygulanacak bb krem daha kalıcı olacaktır. Yüzde makyajın tutabilmesi için cildin temiz olması ve uygun bir baz kullanımı oldukça önemlidir. Bb krem altına baz uygulamak, ürünün kalıcılığını artıracak aynı zamanda kadife bir görüntü oluşturacaktır. Bb krem aynı zamanda gün içinde cildi toz ve kirden korumaktadır. Tüm bu faydalı özelliklere bakıldığında bb krem kullanmak tam anlamıyla ciltte harikalar yaratacaktır.

Doğal İçerikli Bb Kremler Nelerdir?

Cilt için doğru ürünü seçerken doğal içeriklere sahip olması en fazla dikkat edilen ve aranılan özelliklerdendir. Bu anlamda Kore doğal içerikli cilt ürünleri ile dikkat çeken ve tüm dünyaya örnek olan ürünlere sahiptir. Bb kremler gibi. İşte doğal içerikli bb kremlerden bazıları,

  • Klairs doğal tonlu bb krem; bu ürün geniş gözenekleri kapatma özelliği göstermesinin yanında içerdiği çinko ve silica ile cilde pürüzsüz bir görüntü kavuşturur. Cildi tahriş etmeden uygulanabilen bu bb krem, uzun süreli bir kapatıcılık sağlar.
bb krem fondöten farkı
  • Dr. Ceuracle doğal görünümle bb krem; kombuça çayı içeren bu ürün sayesinde gözenekler ürün kullanımı sonucunda da nefes alır. Cilt ile bütünleşmesi sayesinde oldukça doğal bir görünüm veren bu bb krem sağlıklı bir ışıltı sağlarken ciltte güneşe karşı ciddi oranda koruma sağlar.
en iyi bb krem

Siz de cildinize bakım yaparken kusursuz bir makyaj elde etmek istiyorsanız bb kreme şans verebilirsiniz. Cildini seven ve güzelliğini önemseyenler için Korendy Türkiye burada.