Aloe Veranın Cilde Faydaları, En Etkili Aloe Veralı Kremleri Keşfedin


Aloe vera, süs bitkisi olarak pek çok evi süsleyen şık bir bitkidir. Ancak yalnızca salon bitkisi midir? Elbette hayır. Aloe vera için genel anlamda şifa kaynağıdır desek yanılmış olmayız. Bu bitkinin bilinen diğer bir ismi sarısabırdır. Antik Mısır’dan günümüze pek çok derde deva olarak gelen aloe vera, günümüzde kozmetik sektörünün vazgeçilmez ürünlerinden biri haline gelmiştir. Eski çağlarda yanık tedavisinde kullanılan aloe veranın faydaları bununla sınırlı değildir.

aloe vera nedir

Aloe veranın faydaları hem vücut hem de cilt sağlığı için saymakla bitmez. Ancak genel olarak ele alındığında bu bitkinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

-        Yanık ve yaraların kolayca iyileşmesini sağlar,

-        Düzenli kullanımı sonucunda cilt lekeleri, sivilce izleri gibi sorunları ortadan kaldırır,

-        Zaman içinde oluşacak yaşlanma belirtilerini yavaşlatır,

-        İltihaplı sivilce ve akneleri kurutur,

-        Çeşitli böcek ve sinek ısırıklarına karşı kalkan görevi görür,

-        Saçları yumuşatır ve kepek oluşumunu engeller,

-        Cilt tonu eşitsizlerini düzenler,

-        Ciltteki pütürleri ortadan kaldırır ve cildi pürüzsüzleştirir,

-        Fazla yağlı ciltlerdeki parlamayı kontrol altına alır,

-        Kuru ciltler için nemlendirici görevi görür,

-        Tahriş olmuş ciltleri yatıştırır,

Tüm bu faydalarına bakıldığında aloe veranın ne kadar değerli ve önemli bir bitki olduğunu anlamaktayız. Biz yalnızca genel olarak cilt için olan faydalarını ele aldık ancak aloe veranın sağlamış olduğu yararlar vücut sağlığı üzerinde de oldukça etkilidir. Cildi detoks maskeleri ile iyice arındırdıktan sonra aloe vera jel kullanımına geçmeniz cilt bakımınızda tamamlayıcı olacaktır.

Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Yüze Faydaları Nelerdir?

aloe vera nasıl kullanılır

Görüntü olarak da sevilen ve evlerde rahatlıkla kullanılabilen aloe veranın bu kadar faydası varken bu ürünü nasıl kullanmak gerekir? Günümüzde akla gelebilecek güzellik ve cilt bakım ürünlerinde aloe veraya bolca yer verilmektedir. İnsanların yüzleri için kullanacakları ürünlerde doğallığa önem vermeye başlaması kozmetik ürünlerinin içeriklerinde doğal ürünlerin ağırlıklı olarak kullanılmasını sağlamıştır. Kullanılan en yararlı ve doğal bitkilerin başında da aloe vera gelir. Aloe veralı cilt bakım ürünleri artık her yerde satışı yapılan ve rahatlıkla bulunabilen kozmetik ürünlerdir. Peki kozmetik haricinde aloe vera nasıl kullanılır?

Eğer evinizde aloe vera besliyorsanız uzamış dallarından koparıp içindeki jeli direkt yüzünüze uygulayabilirsiniz. Fakat öncesinde güneş kremi kullanmak cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Yağlı ciltler için güneş kremi olduğu gibi kuru ciltler için ayrıca seçenekler mevcuttur. Cilt bakımında her zaman ilk aşama güneş kremi olmalıdır. Sonrasında ise en doğal nemlendirici olacak olan bu jel kısa süre içinde cildi nemlendirecektir. Düzenli kullanım sonucunda aloe veranın ciltteki sivilce lekeleri de dahil olmak üzere pek çok lekenin görünümünü azalttığını göreceksiniz.

Evde Aloe Veralı Maske Nasıl Yapılır?

aloe veralı maske nasıl yapılır

Eğer evinizde aloe vera yetiştiriyorsanız jelini direkt kullanabileceğiniz gibi bu jelle cilt için faydalı maskeler de hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Yağlı ciltler için aloe vera maskesi; bir yemek kaşığı aloe vera jeli (evde yetiştirdiğiniz bitkinin yapraklarının içinden temin edebilirsiniz), bir tatlı kaşığı bal ve iki çay kaşığı kili bir kapta karıştırın. Kıvamlı hale geldikten sonra maskeyi göz çevresine gelmeyecek şekilde tüm yüze uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz. Sürekli kullanım sonucunda yağlı ciltlerde istenmeyen sorun olan fazla parlama azalacak ve yağlanma kontrol altına alınacaktır.

Kuru ciltler için aloe vera maskesi; bir yemek kaşığı aloe vera jeli bir çay kaşığı badem yağı ya da doğal zeytinyağı ekleyerek macun kıvamına getirin. Jel kıvamına gelen bu maskeyi yine göz çevresine gelmeyecek şekilde uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Maskenin ardından nemli cilde nemlendiricinizi uygulayarak bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Aloe Veralı Doğal Cilt Bakım Ürünleri

Son yıllarda aloe veranın kozmetik dünyasında en fazla kullanılan bitkilerden olduğunu söyledik. Bu hem nemlendiriciler hem aloe vera krem gibi pek çok ürün için geçerlidir. Aloe vera içeren cilt bakım ürünleri nelerdir diye bakıldığında karşımıza Kore’ye ait pek çok ürün çıkmaktadır. Kore markalı cilt bakım ürünleri doğal içeriklere önem vermekte ve aloe vera gibi şifalı bir bitkiyi tüm ciltlere uygun olacak şekilde pek çok üründe kullanmaktadır. İşte onlardan bazıları;

  • Manyo yatıştırıcı aloe vera jel; özellikle kuru ciltlerin en fazla karşılaştıkları problemlerden olan pul pul dökülme sorununu ortadan kaldıran bu jel, cildin kaybettiği nemini kısa süre içinde geri kazandırmaktadır. Kullanıldığı andan itibaren tazelenmiş ve ferahlamış bir cilde sahip olunacağı gibi güneş yanıkları için de kullanılabilecek uygun bir üründür. Bu jel tüm cilt tipleri için uygundur.

aloe vera faydaları

  • Isntree yatıştırıcı aloe vera losyonu; aloe vera ve Hindistan cevizi içeren bu ürün en doğal nemlendiricilerden biridir. Fazla yağlanmayı kontrol altına aldığı gibi kuru ciltlere kısa sürede nemlendirme özelliği sağlamaktadır. Aynı zamanda hassas ciltlerdeki tahrişi de kontrol altına almaktadır.
aloe vera neye iyi gelir

Siz de cildinizle dost ürünler kullanarak doğal yollardan cilt bakımı yapmak istiyorsanız aloe verayı bakım rutininize eklemenizi tavsiye ederiz. Cildini sevenler ve onu önemseyenler için.