Akne Söndürücü Bant Nedir ve Nasıl Kullanılır?


Akne söndürücü bant, akne ve sivilceleri toz ve kire karşı korur. Unutulmaması gerekir ki, kirli ve yağlı bir ciltte sivilce görünümü daha yaygındır. Var olan sivilcenin toz ve kir ile temasında herhangi bir enfeksiyon durumu olacağı gibi sivilcenin daha da büyümesine neden olabilir. Bunun için bu bantlar sivilceleri toza karşı korurken aynı zamanda kısa süre içinde iyileşmesini de sağlar. 

Sivilce ve akne, ciltte kötü görüntüye neden olan cilt kusurlarından biridir. Özellikle ergenlik döneminde gençlerin en fazla karşılaştıkları cilt problemlerinden olan akne, bazı hastalıkların da belirleyici nedeni olabilir. Evet hiç kimse cildinde sivilce olsun istemez. Birçok kozmetik ürün ile sivilce ve akneden kurtulmak mümkündür. Ancak geçmeyen ve daha da büyüyen akneler için uzman bir doktora muayene olmakta fayda vardır.

 

Sivilce ve Akne; Sevilmeyen Minik Kusurlar

Akne nedir diye bakılacak olursa; deri altında yağ üreten bezlerin tıkanması ve gözeneklerin nefes alamaması sonucu kendini gösteren bir cilt sorunudur. Akne, içi dolu büyük siyah ya da beyaz noktalar halinde kendini gösterir. Genel itibariyle içi beyaz iltihap dolu büyük sivilceler olarak bilinir. Zaman içinde kızararak cildin ana görüntüsünü etkileyen aknelere karşı savaş açmak ve onlardan kurtulmak mümkündür.

Ciltte kötü görüntüye neden olmasından dolayı akne ve sivilceler ile savaşmak için pek çok yöntem vardır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, akne ve sivilceli cilt hassasiyet gösterir. Bundan dolayı maske, peeling gibi ölü deri ile savaşan ürünlerin kullanımı yoğun bir akne problemi görülen ciltler için çok tavsiye edilmez. Bunun için doğru kozmetik ürün kullanımı ile sivilcelere savaş açmak ve onlardan kurtulmak gerekir. 

akne söndürücü bant nasıl kullanılır

 

Akne Neden Oluşur?

Aknenin nedeni genelde cildin orta tabakasındaki yağ salgılayan bezlerin tıkanması ve şişmesi sonucu oluşur. Ciltteki fazla yağ, gözeneklerden dışarıya çıkar. Bu şekilde cilt alt tabakasında yağ birikmemiş olur. Ve bunun sonucu olarak burada fazlaca bakteri oluşmaya başlar. Böylece sivilce ve akne kendini göstermeye başlar. Bunun için cildin en iyi şekilde temizlenmesi gerekir. Şunu unutmamak gerekir ki, cilt kusurlarının en önemli nedeni cildin yeteri kadar temizlenmemiş olmasıdır. Temizlenmemiş bir ciltte, fazla sebum, kir, toz fazlasıyla bulunur. Bunlar da sivilce oluşumunun en önemli nedeni olarak bilinir. Güzellik ve bakım rutinleri kapsamında yeteri kadar temizlenmiş ve nefes alan bir ciltte sivilce ve akne ile karşılaşma olasılığı daha düşüktür. 

Ancak gelişen ve değişen kozmetik sektörünün her geçen gün piyasaya sunduğu yepyeni ürünler ile sivilce ve akne ile savaşmak artık daha kolay. Bunun için hazırlanmış kremler, losyonlar, temizleme jelleri, tonikler bulunmaktadır. Ancak son yılların en dikkat çeken sivilce ve akne karşıtı ürünü sivilce söndürücü bant olarak bilinir. Rahat ve temiz kullanımı, makyaj altında dahi belli olmayan yapısı ile kadınlar tarafından son yıllarda fazlasıyla tercih edilen sivilce söndürücü bant, kısa süre içinde büyük akne ve sivilceleri söndürmesi ile dikkat çekmektedir. 

 

Akne Söndürücü Bantlar Nelerdir?

Cosrx Akne Sivilce Söndürücü Şeffaf Bant; Çok kısa süre içinde sivilce ve aknenin iyileşmesini sağlayan ve sivilcelerin görünümünü azaltan bu bant, Kore’nin en dikkat çeken akne ve sivilce karşıtı ürünlerinden biridir. Özellikleri arasında kısa süre içinde içi dolu akne dahi olsa sorunun iyileşmesini sağlar. Gözle görülen bir iyileşme ile kısa sürede aknelerden kurtarmaya yarayan bu ürün, yaranın içindeki iltihabı emme özelliği ile alt tabakadaki yağı kurutur. Bu özellikleri ile dikkat çeken Cosrx sivilce söndürü bant, 3 farklı boyutta ve 26 adet yama içermektedir.

By Whistrend Sivilce ve Akne Söndürücü Bant; By Whistrend, Kore’nin en dikkat çeken ve sevilen markalarından biridir. Bakım ve güzellik konusunda çığır açan ürünleri ile dikkat çeken markanın en sevilen ürünlerinden birisi de akne ve sivilce söndürü bant olarak bilinir. Bu ürün sivilceyi toz ve kire karşı koruyan bir kalkan görevi görür. Aynı zamanda ince bir formüle sahip olduğu için cildin nefes almasına da yardımcı olur. Sivilce ve akneyi dış etkenlerden korurken kısa süre içinde iyileşmesini sağlayan bu bant 39’lu yamalar içermektedir.

 

 

Some By Mi Sivilce ve Akne Söndürücü Bant; kutusunda 18 adet bant içeren bu ürün, sivilceleri söndürürken aynı zamanda cildin sorunlu bölgesine bakım uygulamaktadır. Akne ve sivilcenin direkt üzerini kapatması sonucu yarayı oldukça kısa süre içinde iyileştirmesinin yanı sıra cildi dış etkenlere karşı koruma görevi de görmektedir. Su geçirmez bu bantlar hidrokolloid özelliği ile cildin rahatça nefes almasını sağlamaktadır. Şeffaf bir bant olduğu için de makyaj altına rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Cilt kusurları ile savaşmak sanıldığı gibi zor değildir. Doğru ürün kullanımı ile cilt kusurlarına veda etmek için geç kalmayın. Korendy Türkiye, Kore’nin en iyi markalarına ait sivilce söndürme bantlarını bulabileceğiniz bir adres.