Akne Nedir ve Neden Çıkar?


Akne, en bilindik cilt sorunlarının başında gelir. Kusur değildir ancak hiç kimsenin hoşlanmadığı ve oluştuğunda kurtulmak için savaş verdiği akne, kadın erkek herkeste görülebilen bir cilt problemidir. Kısaca anlamak gerekirse akne; deri altındaki yağ üreten bezlerin tıkanması ile meydana gelen bir sorundur. Akne ve sivilcelerin oluşumunda en büyük etken vücudun fazla sebum üretmesidir. Kuru ciltlere nazaran yağlı ciltlerde akne daha sık görülür. Sebumun gözenekleri tıkaması ve tıkanan gözeneklerin hava alamaması sonucu istenmeyen akne ve sivilce durumu ile karşılaşılır. Akne ile savaşmak mümkün. Ancak akne tedavisine başlamadan önce bunun içten bir sorun mu yoksa yalnızca cilt sorunu mu olduğunu iyi analiz etmek gerekir. Aksi takdirde dünyanın en iyi kozmetik markasına ait akne ilacı bile fayda sağlamayacaktır. 

akne nedir neden çıkar


Aknenin oluşumu nedir diye bakılacak olursa; gözeneklerin yağ ile tıkanması diyebiliriz. Bu cilt açısından ele alınan bir durumdur. Ancak iltihaplı, büyük aknelerin oluşumu bazı durumlarda karaciğer sorunu sonucunda da ortaya çıkabiliyor. Kozmetik dünyasında akne tedavisi için pek çok ürün mevcuttur. Akne, kuru ciltlerde meydana gelmez diyemeyiz. Ancak yağlı ciltlere kıyasla aknenin kuru ciltte oluşumu daha azdır. 

Akneli ciltler hangi ürünleri kullanmalı, akne sorunu yaşayan insanlar cilt bakımı için neler yapmalı gelin hep birlikte inceleyelim. 

Akne Sorunu Yaşayanlar Hangi Ürünleri Kullanmalıdır?

“Benim cildim çok kuru bende akne sorunu olmaz” düşüncesi tamamen yanlış bir düşüncedir. Yağlı ciltlerde karşılaşılan kadar kuru ciltlerde akne görülme olasılığı daha düşüktür ancak imkansız değildir. Akne bir cilt problemi olsa da beslenme düzensizliği ya da şekli de akne oluşumuna neden olabilmektedir. 

Akneden muzdaripseniz ve bu iltihaplı sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız Kore’nin en iyi markalarından birisi olan Klairs, akneli ciltlere iyi gelecek bir tonik ile sorununuza çözüm bulmaya çalışıyor. 

Klairs supple preparation facial toner, iltihap kurutma özelliği ile aknenin tedavisine kökten başlıyor. Bu tonik, içeriğindeki doğal bitki özlerinden harmanlanan oluşumu ile cildi beslerken gözeneklerde biriken fazla sebumu da kontrol altına almaktadır. Ürünün en önemli özelliği cildin PH dengesini korumasıdır. Böylelikle cildin yapısında herhangi bir değişikliğe neden olmadan, doğal bakım sağlamakta ve cildin ihtiyaç duyduğu canlılığı cilde kazandırmaktadır. Tonik kullanımı, cilt bakımını basamaklarından yalnızca biridir ve olması gereken uygulamalardandır. Tonikler, ciltte kalan kir ve yağı derinlemesine temizleyerek, gözeneklerin tıkanmasını önlemektedir. Bundan dolayı cildi temiz tutmak ve uygun bir ürün ile yıkamak yeterli değildir. Tonik ile gözeneklere nefes aldırmak gerekir.

 


Supple preparation facial tonik, ciltteki iltihabı azaltması özelliği ile akne ile savaşta başvurulan en etkili ürünlerden biridir. Ancak şunu da belirtmek gerekir, akneyi kuruturken ciltte pul pul dökülmeye neden olmaz. Cildin doğal nemini koruyarak uyguladığı bakım ile aynı zamanda cildi yatıştırıcı ve sakinleştirici bir özelliğe de sahiptir. İçeriğinde sahip olduğu buğday amino asitleri iltihabı kuruturken, cildi nemlendiren bitki özleri cilde nüfus ederek yumuşacık bakım yapmaktadır. 


Klairs Midnight Blue Calming Cream (Sakinleştirici Krem), cildi yatıştırma ve tedavi etme özelliği göstermektedir. Cilt tedavisi için en sık başvurulan kremlerden olan Klairs’e ait bu ürün, cildi nemlendirmesinin yanı sıra kızarıklık ve tahriş ile muzdarip ciltleri kısa sürede tedavi etmektedir. Fazla yağın kuruması bazı ciltlerde kuruluğa neden olmaktadır. Bu kuruluğu doğal yollardan nemlendirme ve aynı zamanda cilt bakımını yapmak için bu sakinleştirici krem günlük bakım rutininde mutlaka olmalı ve akne ile savaşta elinizin altında bulunması gereken bir ürün olmalıdır. 

Akne bir cilt problemidir. Ve bu problem ile savaşmak zaman alsa da zor değildir. Doğru ürünler ile doğru bir bakım, aknenin kökünü kurutacak ve cilt özgürlüğüne kavuşacaktır. Korendy Türkiye, yukarıda saydığımız ürünleri bulabileceğiniz adres ve her cilt sorunu için başvuracağınızı bir site olacak.