5 Adımda Güzel Bir Cilde Sahip Olmanın İpuçları


Kim istemez ki sağlıkla parlayan, güzel bir cilde sahip olmayı. Çoğu kadın ister öyle değil mi? Peki bunun için ne yapıyorsunuz diye sorsak? Gerekli önem ve özeni gerçekten gösteriyor musunuz cildinize? Örneğin, cildinize uygun bakımları uyguluyor ve nemlendiriciyle besliyor musunuz? Birçok kadın için bu soruların cevabı evettir. Güzel bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak şunu belirtmemiz gerekir ki, bakım adı altında cilde iyi gelmeyecek uygulamalardan da kaçınmak gerekir. Unutmayın ki, yanlış bir tedavi asıl soruna çözüm getirmiyorsa, cildinize uymayacak bir bakım da iyi gelmekten ziyade sorun yaşatacaktır.

Sağlıklı Bir Cilde Nasıl Sahip Olunur?

Sağlıklı bir ciltten herkesin ne anladığı önemli ancak ne yazık ki bu konuda doğru bilinen pek çok yanlış bulunmaktadır. Kimine göre sağlıklı bir cilt ışıl ışıl parlamasıyla olur, kimine göre yumuşacık olmasıyla. Elbette bunlar da doğru kanılardır. Ancak sağlıklı bir cildin ilk adımı kesinlikle cildi temiz tutmaktan geçer. Birinci ve hiçbir zaman değişmeyen en önemli madde, temiz bir cilttir. Cildinizi ne kadar temiz tutarsanız bir o kadar güzel bir cilde sahip olursunuz. Belirli kalıplara ya da tecrübe dışı uygulamalarla cildi yıpratmamak gerekir. Cildinize iyi gelecek ürünler ya da uygulamaları elbette sizler bileceksiniz. Ama ne yazık ki, cilt yapısını tanımadan, kulaktan dolma bilgilerle yanlış ürünlerle zaman içinde cilde zarar verilebilir. En başta bilinmesi gereken ilk kural şudur; her ürün her cilde iyi gelir diye bir şey yoktur. Pahalı da olsa, dünya markası da olsa bazı ciltlere iyi gelen bir ürün ya da bakım sizin de cildinize iyi gelecek diye bir yorum yapılamaz. Cilt türü ve yapısı herkeste farklılık gösterir. Cilt yapınızı tanıyın, cildinizi temiz tutun, mümkünse bir Kore cilt bakım ürünü ile cildinizi nemlendirin :) Aslında tüm yapılması gereken bu. Cildinizi ne kadar iyi tanırsanız, yapacağınız bakımlardan da bir o kadar sağlıklı sonuçlar alacaksınızdır.

Sağlıklı bir Cilt İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlıklı bir cilt yapılması gereken şeyler çok basittir aslında. Doğru adımlar ve uygun bakımlarla kısa zaman içinde sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkündür. Peki sağlıklı bir cilt için neler yapılmalıdır diye soracak olursanız;

  • Cilt yapınızı tanımak (karma, kuru, yağlı)
  • Cildi sabah akşam uygun bir ürün ile temizlemek. Yanı cildi kesinlikle temiz tutmak,
  • Cilt yapınıza uygun ürün ile (yağlı, su bazlı, matlaştırıcı) nemlendirmek,
  • Gün içinde 1,5 litre su içmek (en doğal nemlendirme),
  • Haftada bir doğal ve cildi besleyici maskeler yapmak.

Tüm yapılması gereken bu kadar aslında. Basit işlemler ve bilinçli olmak ile cildi hak ettiği önemi göstermek mümkün. Sağlığımız için nasıl ki doğru beslenmeye çalışıyor, zararlı şeylerden kendimizi koruyorsak aynı önemi cilt için de göstermemiz gerekir. 5 adımda sağlıklı bir cilde kavuşmak mümkün, unutmayın.