Cilt Lekelerine En İyi Ne Gelir? 5 Adımda Cilt Lekelerinden Korunun


Hani güzel bir söz vardır; cilt en fazla dikkat çeken giysidir diye. Ne kadar şık olursanız olun, bakımsız saçlar ve cilt direkt dikkat çeker. Tüm şıklığınızı ve güzelliğinizi gölgeler. Bundan dolayı cildimize ekstra özen göstermek gerekir. Yaşı da yine belli eden cilt değil midir zaten? Bakımlı bir cilt, sağlıklı bir yüz demektir. Güzellikle parlayan ve göz alıcı bir şekilde ışıldayan. Ve emin olan bakımlı bir cilde kavuşmak sanıldığı kadar zor gelir. Pek çok nedenden ötürü bakımı erteleriz. İş yoğunluğu, sosyal hayat stresi derken kendimize özellikle bakıma ayrılan vakitler daha kısıtlıdır. Oysaki tam tersini yapmak gerekir. Zira stres ve yorgunluğun etkilediği en önemli yerdir cildimiz. Bundan dolayı herkesin hakkıdır sağlıklı bir cilde sahip olmak.

Cilt Lekeleri Nasıl Oluşur? Cilt Lekelerine En İyi Ne Gelir?

Pek çok kadının korkulu rüyası cilt lekeleridir. Cilt lekelerinin oluşumunun pek çok nedeni vardır. Özellikle dış etkenler cilt üzerinde oldukça fazla olumsuz etki yaratır. Bunlardan birisi de güneştir. Güneş her ne kadar sağlık için D vitamini sağlıyor olsa da, cilt üzerinde ne yazık ki istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yazın güneşlenme esnasında belirgin bir şekilde meydana gelen kahverengi güneş lekeleri, pek çok kadının korkulu rüyasıdır. Bir de güneş koruma faktörlü bir ürün kullanmadan güneşe çıkıldıysa, bu lekelerin oluşmaması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Bunun önüne geçmek için de güneşe çıkmadan evvel mutlaka yüksek koruma içeren bir güneş kremi kullanmanız gerekmektedir. Bunun yanında kullanılan ilaç yan etkileri, hormonal değişiklikler gibi etkenler de leke oluşumuna neden olur.

Son yılların kadınlar tarafından dikkat çeken cilt bakım ürünleri Kore’ye aittir. Kore kozmetik markaları, bakım ve güzellik için ürettiği ürünler ile pek çok kadına mutluluk sağlamaktadır. Koreli kadınların cilt güzellikleri özellikle, yine birçok kişinin merakla araştırdığı bir güzelliktir. Lekesiz, pürüzsüz ve canlı ciltlere sahip olan Koreli kadınların güzellik sırları detaylarına siz de ulaşabilirsiniz. Ancak öncelikle eğer cilt lekeleriniz varsa uygulayacağınız 5 basit adım ile lekeleri fazlasıyla hafifletebilirsiniz.

Cilt Lekelerinin Önüne Nasıl Geçilir?

Cilt lekesi tedavisi, tedaviler arasında en zahmetli olanlardandır. Özellikle leke cilt tabakasının altına kadar işlemişse, tedavi süreci uzayabildiği gibi tedavi yöntemleri de değişmektedir. Bundan dolayı leke oluşmadan önüne geçmek, herhangi bir cilt tedavisine gerek bırakmaz.

Cilt lekelerinden nasıl kurtulunur

Peki cilt lekesi oluşumu nasıl önlenir?

1 – Koruma faktörlü güneş kremi kullanmak.  Cilt lekelerinin en büyük savaşçısı kesinlikle güneş kremleridir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Koreli kadınların güzellik sırları arasında mutlaka dışarı çıkmadan uyguladıkları güneş kremleri bulunmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde bu konuyla ilgili doğru bilinen yanlışlar vardır. Yazın güneş kremi kullanımı yaygınken, kış mevsiminde bu alışkanlığı bir kenara bırakıyoruz. Oysaki, özellikle karlı havalarda kardan yansıyan ışınların da cilt lekesi oluşturmadaki rolü çok fazladır. Bundan dolayı her mevsim, mutlaka güneş kremi kullanmak gerekir.

2 – Bol miktarda su tüketmek cilt lekesi oluşumunu engeller. Su içmenin vücuda sağladığı yararlar saymakla bitmez. Fazla su içmek, en başta cildi nemlendirir. Nemlenen cilt de doğal yollardan sağlığına kavuşur. Hal böyle olunca oluşacak cilt lekelerine karşı içten gelen bir direnç oluşacaktır. Bundan dolayı sakın su içmeyi ihmal etmeyin.

3 – Günlük cilt bakım rutini oluşturun ve bu rutini koruyun! Bakımsız ve sağlıksız ciltlerde leke oluşumu ne yazık ki kaçınılmaz bir sonuçtur. Her zaman dediğimiz gibi en iyi bakım kesinlikle temizliktir. Bundan dolayı günlük cilt bakımı yapmadan uyumayın. Cildinizi her gün yatmadan temizleyin ve nemlendirin. Haftada bir ya da iki kez uygulayacağınız maskeler ile de ipeksi bir cilde kavuşacağınız gibi cilt lekelerinin de önüne geçmiş olacaksınız.

4 – Sağlıklı beslenme! Fazla tüketilen alkol ve sigara zaman içinde cildin renginin değişmesine ve daha yaşlı bir görünümü elde etmesine neden olur. Sağlığa zararlı olduğu gibi cilt üzerinde de zararlı etkileri bulunan bu alışkanlıkları bir kenara bırakıp sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmeniz cildiniz için oldukça önemli ve yerinde bir karar olacaktır. Sadece cilt sağlığı için de değil. Vücudun ihtiyaç duyduğu sağlık da sağlıklı beslenme ile elde edilir. Bol bol sebze ve meyve tüketerek oluşacak cilt lekelerine savaş açabilirsiniz.

5 – Cilt nemlendirmek! Cildinize uygun nemlendirici kullanımı, cildi dış etkenlere karşı koruyacak aynı zamanda leke oluşumunun önüne geçecektir. Şunu unutmamak gerekir ki, sağlıklı ve nemli bir ciltte leke oluşumu kuru ciltlere nazaran daha azdır. Bundan dolayı cilt tipinizin desteklediği bir ürünü günlük bakım rutininize eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Hem cildiniz nemlenmiş olacak hem de koruma bariyeri oluşturarak lekelere karşı savaş açacaktır.

Yukarıda saydığımız maddeler ile güneş lekesi oluşmadan, lekelerin önüne geçmeniz mümkün. Aynı zamanda Korendy Türkiye’de satışı yaptığımız ürünlerden cildiniz için en uygun olanı tercih edebilir ve güzel bir bakım için sağlıklı adımlar atabilirsiniz. Korendy Türkiye, Kore markaları Türkiye denilince ilk akla gelen markadır. Güvenle kullanacağınız ve doğal içeriklere sahip ürünlerini hemen inceleyebilirsiniz.