30'lu Yaşlarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı? 6 Adımda Cildinizin Gençliğini Devam Ettirin!


30’lu yaşlar itibariyle ciltte ince çizgi görünümü yavaştan kendini göstermeye başlar. Göz ve dudak kenarlarında özellikle hissedilmeye başlanan bu çizgiler pek çok kadını rahatsız eder. Bu görünümden mümkün mertebe uzak kalmak ve ince çizgi oluşumunu engellemek için daha ergenlik döneminde önemli cilt bakım rutinlerinin gerçekleştirilmesi ve bunun alışkanlık haline getirilmesi gerekir.

30'lu yaş sonrası cilt bakımının önemi nedir

27 ila 30’lu yaşlar itibariyle ciltteki kolajen üretimi yavaşlamaya başlar. Kolajen içeren kremler ile cildi destekleyebilirsiniz. Bunun yanında yine cildin mineral ve vitamin desteğinin de azalması nedeniyle yaşlılık belirtilerinin ilk görünümleri de kendini iyiden iyiye gösterir. Tüm bu nedenlerden dolayı cilt özellikle de 25 yaş itibariyle özenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Cilt tipine göre oluşturulacak bakım rutinleri ve kozmetik ürün kullanımı, cildin daha sağlıklı bir şekilde yaşlanmasını sağlayacak ve cildiniz her daim dinç görünecektir.

30’lu Yaşlar İtibariyle Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ne yazık ki pek çok insan tarafından en çok bilinen yanlış; “makyaj yapılmadıysa cildin temizlenmesine gerek yoktur” düşüncesidir. İşte bu düşünce cilde en fazla zarar veren etkenlerden biridir. Çünkü cilt temizliği, cilt bakımının temelinin oluşturan uygulamalardan biridir. Yeteri kadar temizlenmemiş bir ciltte, gözenekler tıkanmaya başlar, ölü deri yoğunlaşır, sivilce ve siyah nokta gibi istenmeyen görüntüler meydana gelir. Tüm bunlara savaş açmanın ilk maddesi cilt temizliğinden geçmektedir. En etkili yüz temizleyici jel ürünleri tercih edebilirsiniz. 

30’lu yaşlarınızdaysanız ve 6 adımda cildinizin gençliğini devam ettirmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler;

1 – Temiz bir cilt; ister gün içinde makyaj yapın ister yapmayın cilt her daim temiz tutulmalıdır. Cilt yalnızca makyajdan dolayı kirlenmez. Gün içinde gözeneklerde biriken yağ, toz gibi kalıntıların gözenekleri tıkaması sonucu bazı cilt kusurları kendini göstermeye başlar. Ayrıca cilt temizliği kullanılacak cilt bakım ürünlerinin de etkisini artıracak önemli uygulamalardan biridir.

2 – Bol bol su tüketmek; su içmek cildi nemlendirmeye yardımcı olan en doğal yöntemlerden biridir. Özellikle kuru ciltlerin su tüketimine ağırlık vermesi, cildin ışıltısını koruyacak nemi sağlamaya fazlasıyla yardımcı olacaktır.

cilt bakımı nasıl yapılmalı nelere dikkat edilmeli

3 – Güneş koruyucu ürün kullanılmasına özen göstermek; hangi mevsim olursa olsun güneş koruyucu ürün kullanımı cildin sağlığını koruyacak en önemli uygulamalardandır. Güneş ışınları her daim dostumuz değildir. Özellikle cildimiz için. Bundan dolayı kışın karlı havalarda bile güneş kremi kullanmak alışkanlık haline getirilmeli ve cildin özellikle de hassasiyeti korunmalıdır.

4 – Kırışıklık karşıtı bakım ürünleri kullanımı; 30’lu yaşlar itibariyle cilde kırışık karşıtı bakım yapmanın zamanı geldi demektir. Her cilt tipi için özel olarak hazırlanan kırışık karşıtı bakım ürünleri, cilt bakım rutini içinde kullanılmalı ve asla ihmal edilmemelidir. Böylece oluşabilecek ince çizgi görünümü ve yaşlılık belirtilerinin ciddi anlamda önüne geçilecektir.

5 – Uyku düzenine dikkat etmek; düzenli uyku hem vücut hem de cilt sağlığı için önemli maddelerden biridir. Uykusuzluk bünyeyi nasıl yorgun düşürüyorsa cildi de aynı oranda yorar ve etkiler. Aynı zamanda yeteri kadar uyunmayan uyku sonucunda cilt daha yaşlı görünmeye başlar ve yorgun bir izlenim oluşturur. Bundan dolayı özellikle 23:00 ila 02:00 saatleri arasında uyumaya dikkat etmek gerekir.

6 – Sigara ve alkol gibi ürünlerin kullanımının azaltılması gerekir; sigara ve alkol tüketimi ne yazık ki cilt için fazlasıyla olumsuz etkilere neden olur. Bunların başında yorgunluk, gözeneklerin tıkanması, cilt elastikiyetinin kaybolması gibi sorunlar gelmektedir.

yaşlanma karşıtı cilt bakımı nasıl yapılır

30’lu Yaşlar İtibariyle Kullanılması Gereken Cilt Bakım Ürünleri

Cilt bakım rutini oluşturmak cilt sağlığı için oldukça önemli alışkanlıklardan biridir. Ancak bu bakım rutinini oluştururken kullanılacak ürünlere de dikkat edilmelidir. Cilt tipine göre değil de gelişigüzel seçilecek her cilt bakım ürünü, cilde yarardan çok zarar getirecektir. Bunun için azalmaya başlayan kolajen üretimini artırmak, cilt bariyerini korumak ve yaşlılık belirtilerini azaltmak için 30’lu yaşlar itibariyle kullanılacak en iyi ürünleri sizlerle paylaşıyoruz;

Kaine - Chaga Collagen Charging Serum - Vegan Kolajenli Peptitli Serum; chaga mantarı, kolajen ve peptit içeren bu serum, cilde yaşlanma karşıtı bakım yaparak ince çizgi görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.

I'm From - Mushroom Collagen Ampoule (Kırışıklık Önleyici %20 Vegan Kolajenli Serum); üç çeşit kolajen içererek cilde kırışıklık karşıtı yoğun bir bakım uygulayan bu serum, cildi gergin ve sıkı tutarak cildin elastikiye kaybını engeller.

I'm From - Mushroom Collagen Cream (Elastikiyet Artırıcı %30 Vegan Kolajenli Krem); yoğun bir kırışıklık ve yaşlılık karşıtı bakım yaparak cildin her zaman nemli kalmasını sağlayan bu krem, etkini nem desteği ile cildin sağlıklı görünmesini sağlar.

Kaine - Vegan Collagen Youth Cream - Kırışıklık Önleyici Kolajenli Vegan Krem; parlatıcı kırışıklık bakımı yapan bu ürün, cilt bariyerini güçlü tutarak cildin ideal nem dengesini korur.

30’lu yaşlardaysanız Korendy Türkiye adresinden rahatlıkla bulabileceğini bu ürünler ile siz de yaşlanmaya dur diyebilir ve cildinizi her daim genç gösterebilirsiniz 😊