2023 Yılının Cilt Bakım Trendleri Nelerdir?


Cilt bakım trendleri denilince aklınıza ilk ne geliyor? Ya da bu cümle sizin için ne ifade ediyor? Herkes kendince cevap verecektir bu soruya. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, cilt bakımı rastgele ya da deneme yanılma yöntemi ile yapılacak işlemler değildir. Belirli kuralları, rutinleri, alışılagelmiş adımları vardır. Bunlara uyulduğu ve doğru ürünler seçildiği takdirde herkes kendi cilt bakımını oluşturabilir ve böylelikle kendi rutinleri hakkında arkadaşlarına bahsedebilir. Hepsi bu. Bunun dışında her cilt tipi için ayrı ürünler ve bakımlar olduğu asla unutulmamalıdır.

Yepyeni bir yıl; 2023. Yeni heyecanlar, yeni maceralar, yepyeni deneyimler. Evet bunlar hayatın olmazsa olmazları. Her yeni yılda o yıla has bazı alışkanlıklar baş göstermeye başlar. Bu gerek sosyal hayatta, sosyal medyada, modada kısacası akla gelebilecek tüm alanlarda hissedilir. Elbette buna cilt bakım alışkanlıkları da dahildir. Peki 2023 yılının cilt bakım trendleri nelerdir diye merak ediyor musunuz? Bu trendleri, cilt bakım uzmanları sizler için araştırdı. Biz de sizlere sunuyoruz. İyi okumalar 😊

1 – Genel Cilt Bakımı ve Cilt İşlemleri; yıl ne olursa olsun hiçbir zaman cilt bakımından ödün verilmemesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, belki yeni ürünler denenebilir, yeni maskeler yapılabilir ancak hiçbir zaman cilt bakımı yapılmadan güzellik beklemenin mümkün olmadığını savunuyor. Yani 2023 yılının ilk trend maddesi ve hiç değişmeyecek olanı, elbette ki bakımlı bir cilttir.

2 – Dış Etkenler ve Yaşlanma Karşıtı Bakımlar ile Cilt Güzelliği; Güzel bir cilde sahip olmak zor değil ancak zaman gerektiren bir süreçtir. Eğer cildiniz için yaptığınız herhangi bir işlem yok ise ve şimdiye kadar cilt bakım rutini oluşturmamışsanız hemen şu anda cilt tipiniz için en uygun bakıma başlamak için yoğun bir istek duyacaksınız. Neden mi? Geç yaşlanmanız, kırışıklıklarınızın görüntüsünün azalması, ödemlerinizin gitmesi yani mevcut yaşınızdan daha da genç göstermek için. Bizce gayet geçerli bir neden, peki ya sizce?

Dış etkenlerin cilt güzelliği üzerinde etkisi yok sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Mesela hava kirliliği. ‘Hava kirliliğinin cildimle ne alakası var?’ diye merak edebilirsiniz. Şunu söyleyebiliriz ki, gün boyu havada mevcut kirin, tozun, dumanın saçlar ve cilt üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı ne yazık ki bir gerçek. Cilt kirliliği, cildin mevcut yapısı gereği oluşan ve devamlı temizlenmesi gereken bir alışkanlık olması gerekir. Şunu unutmamak gerekir ki, cilt temizliği yapmak için makyaj yapılmasına gerek yok. Hiç makyaj yapmasanız bile her gün düzenli olarak cildinizi temiz tutmalı, bakımınızı yapmalısınız. Stres! Cildi erken yaşlandıran en önemli etkenlerden biridir. Kırışık oluşturan, cildin ışığını söndüren hem cilt hem sağlık üzerinde oldukça büyük rolü olan bir maddedir stres. İnanın maddeler çoğaltılabilir cilde zarar veren etkenler hakkında.

Kısaca belirtmek gerekirse; cilt hem içten hem de dış etkenlerden etkilenen, çeşitli faktörlerden dolayı zarar gören (güneş ışınları) hassas bir yerdir. Bakımı iyi yapılmadığı takdirde ince çizgilerin görünümünü saklayamaz, cildin parlaklığını koruyamaz, ışıl ışıl bir cilde sahip olamaz, olduğunuzdan daha yaşlı gösterirsiniz. Sakın buna izin vermeyin?

3- Geri Dönüştürülebilir Ambalajlarda Bakım Ürünleri; Uzmanlara göre 2023 yılı geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik bakımından oldukça verimli bir yıl olacak. Bu durum özellikle kozmetik sektöründe ciddi anlamda kendini gösterecek. Uzunca zamandır sokaklarda, iş yerlerinde ‘geri dönüşüm kutuları’ bulunmaktadır. Cam, plastik gibi maddeler geri dönüşüm ile yeni bir ambalaj olarak karşımıza çıkmakta. Bu durum kozmetik için kullanılan ürünlerin ambalajları için de geçerli olacak. Uzmanların öngörüsü kesinlikte bu yönde. Cilt bakım sütü, makyaj temizleme jelleri, tonikler… Aklınıza gelebilecek tüm ürünleri kullandıktan sonra şişelerini çöpe değil geri dönüşüme atacak, böylelikle biten şişeler yeni ambalajlarına kavuşup yeniden değer kazanacak. İşte kozmetik sektörü için sürdürülebilirlik işte burada başlıyor.

4 – Kişisel Kullanıcı Deneyimi; Bu madde sizi şaşırtabilir. Kişisel kullanıcı deneyimi ne demek ki? Arkadaşlar, yukarıda da farklı yazılarımızda da devamlı ele aldığımız konu; herkesin kendine göre cilt bakım rutini olduğu yönündedir. Yaş farkı gözetmeksizin herkesin kendince oluşturmuş olduğu, cildine uygun ürünler ile bakımın yaptığı rutini mevcuttur.  Ancak yeni yıl ile birlikte herkes kendi rutinini ve yeni bakım deneyimlerini birbirleriyle paylaşır aynı zamanda birbirlerine önerir durumda olacak. ‘Ben kendi rutinimden gayet de memnunum’ diyebilirsiniz. Kimse kendi alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi ya da rutininizi değiştirmenizi istemeyecek. Ancak yeni fikirler devamlı paylaşılıyor, yeni alışkanlıklardan bahsediliyor, yeni ürünler ile deneyimler aktarılıyor olacak. Kişisel kullanıcı deneyimi ile daha bireysel yaklaşımları fazlasıyla göreceğiz demektir.

5 – Cilt Bakımı Çözümleri; Öncelikle şunun ayrımını çok iyi yapmak gerekir ki, cilt bakım alışkanlıkları ya da rutini kesinlikle cilt bakım çözümleri değildir. O halde nedir cilt bakımı çözümleri. Cildiniz için uygun ürünler ile bakım yapıyor olabilir, cilt temizliğinizi eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor olabilirsiniz. Elbette bu işlemler cilt sağlığı üzerinde fazlasıyla önemli ve tabi etkili. Ancak bu bakımların devamlılığı ve daha kalıcı hale gelmesi için önce vücut ve ruh sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor cilt uzmanları. Ve bu durum 2023 yılının en trend önerisi olacak gibi görünüyor. Cilt bakımı yapmak kesinlikle önemli ve olmazsa olmazdır. Ancak gerek beslenme, gerek egzersiz, gerek motivasyon ile desteklendiği takdirde cilt güzelliği kalıç bir hale gelecektir. Tepeden tırnağa sağlıkla ışıldayacak, göz kamaştıracaksınız.

Uzmanlara göre 2023 yılının en dikkat çekecek trendleri bu saydığımız 5 madde olacak. Siz bu maddeler hakkında ne düşünüyorsunuz bilemeyiz. Ancak güzellik tek başına yeterli değildir bildiğiniz gibi. Güzelliğin devamı için güzel bir cilde sahip olmak gerekir. Bu da temiz ve bakımlı bir cilt ile mümkündür. Yeni yılın trendlerini sizler için derledik. Her yeni yılda bakımlı ve güzel görünmeniz dileğiyle 😊